Türkiye'ye seyahat uyarısı yapan 10. ülke

Terör olayları gerekçe gösterilerek Türkiye'ye seyahat uyarısı yapıldı.
Almanya Rusya, İngiltere, İtalya, Kanada, Polonya, Avusturya, İrlanda, Yeni Zelanda’dan sonra, Hollanda’da Türkiye’ye seyahat uyarısı yayınlayan 10’uncu ülke oldu.

ZORUNLU HALLER DIŞINDA SEYAHAT ETMEYİN

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, zorunlu haller dışında Doğu ve Güneydoğu'ya seyahat edilmemesi uyarısında bulundu. Büyük şehirlere giden Hollanda vatandaşlarının toplu taşıma araçları, metro istasyonları gibi yoğun bölgelerde dikkatli olmaları istendi. Türkiye'ye gitmek isteyenlerin doğacak güvenlik sorunlarından kendilerinin sorumlu olacağı belirtildi.

'RİSK BÖLGESİ' İLAN EDİLDİ

Uyarıda, 2013 yılından bu yana Türk hükümeti ile PKK arasında süren görüşmelerin, yerini yeniden çatışmaya bıraktığı ifade edilerek, IŞİD ve PKK saldırıları nedeniyle Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırındaki kentler "risk bölgesi" ilan edildi. Hollanda, vatandaşlarından zorunlu olmadıkça Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Hakkâri'ye gitmemelerini istedi. Elazığ, Muş, Bitlis, Van, Diyarbakır, Siirt ve Tunceli de "güvenlik açsısından riskli" bölgeler olarak sıralandı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, zorunluluk nedeniyle bu bölgelere gidecek olanların da gece dışarı çıkmaması ve yolculuk yapmamasını istedi.

Kaynak: Turizm Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye'ye seyahat uyarısı yapan 10. ülke" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete