İsmail Türüt: Alçaktır, şerefsizdir

İsmail Türüt, Erciyes Türk Kurultayı’nda türkü okudu.
Erciyes Türk Kurultayı, Erciyes Dağı Tekir Yaylası bölgesinde yapıldı. Kurultaya çok sayıda ülkücü katıldı. Kurultayda sanatçı İsmail Türüt'ün, son yıllarda yaşanan terör olayları ile ilgili olarak yazdığı, "Alçaktır, şerefsizdir, askere, polise, millete kurşun sıkan" sözlerinin yer aldığı şarkı kalabalıktan alkış aldı.

Kurultay, Kayseri'de Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda, Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesi, ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, bu kurultayla Türk Milleti'nin birbiriyle istişare edip, Türk dünyasının sorunlarını burada masaya yatıracaklarını anlatırken, "Bu kurultay bize rahmetli Başbuğumuzun emanetidir" dedi. Dinçer, şöyle devam devam etüti:

"Başbuğ yadigarını bütün engellemelere rağmen yapmaya çalışıyoruz. Bizi bölmek ve engellemek için 'kurultay yapılmayacak' diye asılsız dedikodular da yayıyorlar ama biz ısrarla bu kurultaya devam ediyoruz. Biz burada Türklüğün sorunlarını dile getirip, masaya yatırıp, Başbuğumuzun emanetine sahip çıkıyoruz. MHP genel merkezi bu kurultayı lağvetti ama Rabbim yaşatmasını bize nasip etti. Burada Türk dünyasının yaşadığı sorunları konup, dünya kamuoyuna duyurmak istiyoruz."

"MHP BUGÜN YANLIŞ ELLERDE"

Dinçer, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun çok acı olduğunu, bu kurultayların eski şaşalı günlerine dönmesi gerektiğini ifade ederken şöyle dedi:

"Türk Milleti'nin beka sorunu var. Suriye ve Irak'ta Türkmen katliamları had safhada. Köpek eti yiyen bir millet bugün Türkistanlı kardeşlerimizin etini yiyor. Bunun yanında sınırlarımızdaki tehlike ülkemize taşmış durumda. Çözüm süreci adı altında paye vererek PKK'nın büyümesine sebep olanlar, şimdi PKK ile baş edemez haldeler. Askerimiz, polisimiz şehit oluyor. Hükümet buna çare bulamıyor. Bu nedenle sürecin çözümü, kurtuluşu legal ya da illegal, ülkücüler sayesinde olacaktır. Ülkücüler bu işin tek çözüm adresidir. Bu işin termometresi ise MHP'dir. Ancak MHP bugün yanlış ellerde. Bu hükümetin ve PKK'nın azmasının tek sebebi MHP'dir. MHP yanlış ellerde olduğu için ve kendi alanından çıkması nedeniyle bugün bu sorunlarla karşı karşıyayız. İnşallah eninde sonunda birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunları çözeceğiz. MHP bizim partimizdir. MHP bizimdir."

Daha önce kurultaya, 30 kişiyle taş üstünde oturarak başladıklarını dile getiren Dinçer, bugün binlerce kişinin kurultaya sayesinde bir araya gelip buluştuğunu kaydetti. Dinçer, az sayıda, ancak nitelikli olduklarını ifade ederken, "Bu yıl aldığımız kararla kurultayı kurumsallaştırmak istiyoruz. MHP'nin genel başkanı değiştiğinde isteyen burayı lağvedemeyecek. Burada aynı zamanda Suriye ve Irak'tan gelen Türkmen kardeşlerimizin temsilciler de var. Dinlediğimiz kadarıyla orada da durum vahim. Araplar, Kürtler rahatça sınırları aşıp Türkiye'ye giriyor ama Türkmenler aynı rahatlıklar giremiyor. İşte bu yaşanan problemleri konuşup, çözüm önerilerimizi kurultayla kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu.

Eski Bakan Namık Kemal Zeybek'in yanı sıra eski MHP Milletvekilleri; Mesut Türker, Osman Sevimli'nin de katıldığı kurultayda Suriyeli Türkmenlerin Temsilcisi Abdulkerim Aga, Irak Türkmenleri Temsilcisi Şemsettin Kuzucu da, bölgede yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Ozan Arif, Esat Kabaklı ve İsmail Türüt, Tekir Yaylası'na çadırlar kurarak aynı zamanda Türk bayrakları ve MHP parti bayrakları ile coşkulu halde kurultayı takip edenleri birlikte selamladı. Türüt, son terör olaylarının ardından yazdığı ve tepkisini dile getirdiği, "Alçaktır, şerefsizdir, askere, polise, millete kurşun sıkan" sözlerinin yer aldığı şarkıyı okudu. Kalabalık şarkıya alkışları ile destek verdi ve daha sonra tekbir getirerek slogan attı. Kurultay daha sonra diğer konuşmacıların gündeme ilişkin değerlendirmelerin ardından son buldu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "İsmail Türüt: Alçaktır, şerefsizdir" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete