Osmaniye'de polise silahlı saldırdı: 1'i polis 2 yaralı

Osmaniye'de teröristler belediyeye ait su deposuna uzun namlulu silahlarla ateş açtı.
Osmaniye'de PKK'lılar, uzun namlulu silahlarla özel harekat polislerine saldırdı. Çıkan çatışmada 1 polis ile 1 özel güvenlik görevlisi yaralandı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Amanos Dağlarının eteklerindeki Karaçay Mesire Alanı'nda bulunan belediye su deposuna saat 17.00 sıralarında gelen özel harekat polislerinden 34 yaşındaki Bünyamin Özalp, zırhlı araçtan indiği sırada, dağın eteklerinden PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Araçtaki polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada Bünyamin Özalp sol ayağından, su deposunun özel güvenlik görevlisi 54 yaşındaki Mehmet Kiraz ise sağ ayağından yaralandı. Çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ile jandarma özel harekat timi, zırhlı araçlarla ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla Özel Yeni hayat Hastanesi'ne götürüldü.

Ekipler, Karacalar Köprüsü'nden Zorkun Yaylası'na giden yolu trafiğe kapatıp teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

'ÇOK KORKTUK'

Öte yandan özel güvenlik görevlisi Mehmet Kiraz'ın eşi Samile Kiraz, çatışma olduğu sırada çatışmaya tanık olduğunu belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Biz çocuklarla eşimin yanına gelmiştik. O sırada zırhlı polis aracı geldi. Polis araçtan indikten kısa bir süre sonra dağın eteğinden 3 el ateş edildi. Zırhlı aracın üstündeki tüfekle karşılık verildi. Karşıdan da onlar bu tarafa ateş etti. Bir süre çatışma oldu. Çok korktuk. Kısa süre sonra da silah sesleri kesildi. Daha sonra takviye polisler geldi."

Olayın ardından hastaneye giden Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara ise yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra bir açıklama yaparak, "Su depomuzda bulunan noktamıza bölücü terör örgütü mensuplarınca taciz ateşinde bulunulmuştur. Bir polisimiz ve bir güvenlik görevlimiz yaralandı. Çok şükür yaralılarımızın sağlık durumları iyi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Osmaniye'de polise silahlı saldırdı: 1'i polis 2 yaralı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete