​Erdoğan 2023′te ‘Ben II. Atatürk oldum’ diyecek

Türkiye ve IŞİD uzmanı Prof. Steinbach: Erdoğan için tek amaç var. 2023'te, kendinin II. Atatürk olduğunu ilan etmek. Bunun için her şeyi yapar.
Almanya’dan PKK operasyonu ve geçen haftaki IŞİD operasyonu ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. NATO’nun Türkiye’yi, iki yerde birden cephe açmaması konusunda uyardığını belirten Bild Gazetesi, “Recep Tayyip Erdoğan ateşle mi oynuyor? Kaosu körüklüyor. NATO’nun ve oradaki partnerlerinin tüm uyarılarına rağmen iki cephede birden savaş başlatma riskini alıyor” alt başlığını kullandı.

Gazete daha sonra, son gelişmeleri Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir ve Türkiye ve IŞİD uzmanı diye tanıttığı Prof. Dr. Udo Steinbach’ın sözlerine yer verdi. Özdemir, “Erdoğan’ın IŞİD’le savaşı sembolik” derken, Steinbach, “Asıl amacı 2023′e kadar iktidarda kalıp II. Atatürk olduğunu ilan etmek” yorumunu yaptı.

MİNİ PAKİSTAN YARATIYOR

Almanya’daki bir çok siyasetçinin, IŞİD’le Erdoğan’ın başlattığı savaşın sözde olduğuna inandığı, asıl hedefin ise Kürtler olduğuna inandığı belirtilirken, Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, Passauer Neuen Presse isimli gazeteye şu açıklamayı yaptı:

“Daha düne kadar Avrupa Birliği’nin kapısında olan bir ülkenin, otoriter bir yönetici tarafıdan, Avrupa sınırlarında bir mini Pakistan’a dönüşmesini görmemezlikten gelemeyiz. Artık, bir ülkeyi freni olmadan ona hükmeden biri tarafından kaosa sürüklendiğini görmemek mümkün değil. Erdoğan şimdiye karşı IŞİD’e karşı iki gözünü birden kapadı.”

Özdemir, IŞİD’e karşı düzenlenen operasyonun ise sembolik ve batıyı yanıltma amaçlı olduğunu söyledi.

Daha önce yaptığı bir çok açıklama ile Türkler’in çok tepkisini çeken ve Bild Gazetesi tarafından Türkiye ve IŞİD uzmanı olarak tanıtılan Prof. Dr. Udo Steinbach ise, Erdoğan’ın hedefinin IŞİD filan olmadığını, iç politik nedenlerden dolayı Kürtler’e karşı yöneldiğini savundu.

O ASLA VAZGEÇMEYECEK

Steinbach şöyle konuştu:

“Erdoğan, seçimlerde mutlak çoğunluğu alma düşüncesinden hiç vazgeçmedi. Böylece anayasayı değiştirecek ve ülkenin en güçlü adamı, devlet başkanı olacak. Erdoğan’ın tek bir amacı var; O da 2023′ü, cumhuriyetin 100. yılını, kendini II. Atatürk diye göstererek kutlamak. Bu amaca ulaşmak için ona göre her yol mubahtır. Bunun için bütün araçları kullanıyor, her siyasi olayı da manipule ediyor.”

Kaynak: Ali Gülen/Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan 2023′te ‘Ben II. Atatürk oldum’ diyecek" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete