Rusya'dan '#TeröreKarşıİslamİttifakı' hakkında ilk yorum

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suudi Arabistan liderliğinde 34 ülkenin katılımıyla oluşturulan 'Teröre Karşı İslam İttifakı' hakkında kısa bir açıklamada bulundu.
Kremlin’in yeni oluşuma ilişkin tutumunu açıklayan Peskov, “Alınan kararı analiz etmemiz için zamana ihtiyacımız var. Koalisyona kimler girdi, ne tür ortak hedefler deklare edildi, aşırılıkla nasıl mücadele edilecek, tüm bunları detaylı şekilde analiz etmeliyiz” dedi.


DETAYLARI ANLAMAMIZ GEREK

Kremlin Sözcüsü “Hipotetik konuşacak olursak, tabii ki aşırılıkla mücadele için güç birliği yapılması olumlu bir durum. Ama değerlendirme yapmadan önce detayları anlamak gerek” diye konuştu.Suudi Arabistan, 34 İslam ülkesinden oluşan yeni bir askeri ittifakın kurulduğunu açıklamıştu. Suudi devlet ajansı SPA'da yayımlanan ortak açıklamada, Suudi Arabistan liderliğinde kurulan koalisyonun terörizmle mücadele edeceği ve bu amaçla ortak operasyonlar düzenleyeceği belirtildi. Operasyonlar, Riyad'da kurulacak merkezden yönetilecek. Koalisyonda, Türkiye, Mısır, Ürdün, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Pakistan gibi ülkeler de var.

    :

    :

    :

    :

    "Rusya'dan '#TeröreKarşıİslamİttifakı' hakkında ilk yorum" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete