Hava Kuvvetleri Komutanlığı: İktidarın emrini uyguladık

Rus uçağının düşürülmesinin ardından siyasi iktidarın zor durumda kalmasıyla, emri veren Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal sosyal medyada linç edilmeye başlandı.
24 Kasım'da Suriye sınırında sınırı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından siyasi iktidarın zor durumda kalmasıyla; emri veren Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, sosyal medyada linç edilmeye başlandı. Karargah ise siyasi sorumlulara dikkat çekti. 

Sosyal medyada Ak Parti'ye yakın olduğu anlaşılan bazı hesaplar, faturayı Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'a kesti. Ünal'a, 'istifa et' çağrılarında bulunuldu.  

Gelişmeler üzerine Sözcü'ye konuşan Hava Kuvvetleri'nden üst düzey bir komutan, "Angajman kuyrallarını siyasi otorite ilan etti. Biz de uyguladık. Uygulamasaydık görevi ihmal olurdu. Ülkenin sınırının ihlalinin dakikası, saniyesi olmaz." dedi.

Kaynaklar, "Bugün angajman kurallarını uyguladı diye askeri eleştirenlerin, angajman kurallarını uygulamayan askeri otoriteler hakkında neler söyleyebileceklerini herkes tahmin edecektir” ifadelerini kullandı.

İHLALİN SANİYESİ DAKİKASI OLMAZ

Gelişmeleri değerlendiren komutan, şunları söyledi:

"Ülkenin sınırı yerde de, hava da egemenlik konusudur. İhlalin saniyesi, dakikası olamaz. İhlal ihlaldir. İlgili angajman kuralı çerçevesinde gereken mutlaka yapılır. Eğer bu eleştirileri ileri sürenler, Türkiye Hava Sahasını ‘egemenlik sahası’ olarak görmüyorsa, siyasi sorumluluğa saygı duymuyorlarsa, o da onların sorunudur."

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Hava Kuvvetleri Komutanlığı: İktidarın emrini uyguladık" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete