Dışişleri Bakanlığı'ndan Palermo Belediyesi'ne 'Öcalan' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İtalya'nın Palermo Kenti'nde 14 aralık'ta Belediye sarayında düzenlenen törende Abdullah Öcalan'a onursal vatandaşlık verilmesini de "anlamsız ve kabul edilemez" olarak niteledi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suudi Arabistan'ın öncülüğünde "İslam ülkelerinin teröre karşı oluşturacağı koalisyonun" terörle mücadelede askeri, istihbari ve ideolojik boyutun koordine edilmesi açısından önemli olduğunu iddia ederek, "Bunun bir askeri güç olmadığını buradan söylemem gerekiyor. Askeri güç oluşturulması gündemde değil" dedi.

.....

İlgili Bölüm ;

Palermo Belediyesi'ne tepki

Bilgiç, İtalya'nın Palermo Kenti'nde 14 aralık'ta Belediye sarayında düzenlenen törende Abdullah Öcalan'a onursal vatandaşlık verilmesini de "anlamsız ve kabul edilemez" olarak niteledi.

Palermo Belediyesi'nin bu adımının 'terörle mücadeleye' sekte vuracağını vurgulayan Bilgiç, "AB'nin ve uluslararası kuruluşların terör listelerinde yer alan bir terör örgütü liderine fahri vatandaşlık verilmesi kabul edilemez bir saygısızlık" dedi. 

    :

    :

    :

    :

    "Dışişleri Bakanlığı'ndan Palermo Belediyesi'ne 'Öcalan' tepkisi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete