close

İmam Hatip bu skandalla karıştı!

Ankara’daki Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde okuma yarışması skandalı ortaya çıktı.
Ankara’daki Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde kitap okumayı teşvik amacıyla Türkçe okuma yarışması yapıldı. 8 kitap öğrencilere okutuldu. Öğrencilere sözlü ve performans notları verildi.

Ancak, iddiaya göre, MEB’te üst düzey bir bürokratın kızı da düşük not alan öğrenciler arasında yer aldı. Bürokratın baskısıyla, “not vermede mevzuata aykırı davranıldı” denilerek öğretmenler hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma sonucu 4 Türkçe öğretmenine kınama, 6 öğretmene de uyarı cezası verildi.

Konu ile ilgili bilgi veren öğretmenler, “Soruşturma gerekçesi çok komik. ‘Neden ortak sınav yaptınız’ deniyor. MEB bu konuda okulları serbest bıraktı. Bundan dolayı öğretmenlere ceza verilmesi kabul edilir değil” dediler.

MÜDÜR ‘’HATA VAR’’

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan ise, iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yapılan sınavlarda öğrencilerin notlarına yansıyan artı eksikler oluşmuş. Teknik hatalar var. Ölçekte sıkıntılar olmuş. Kağıtlar yeniden okunup incelendiğinde yüksek olanların düşük aldığı görüldü. Müfettişler objektif kriterlere göre hareket ederler. Bu inceleme sonucunda da, şikayetçi olan çok sayıda öğrencinin notunda, hepsinin lehine değişiklik oldu. Biz olaya bireysel olarak bakmıyoruz. Mağdur olan kişi, belli bir yerde olana yakın kişiyse hak aramayacak diye birşey yok. Bu sizin çocuğunuz da olabilir.”

Kaynak: Sözcü / Ali Ekber Ertürk

    :

    :

    :

    :

    "İmam Hatip bu skandalla karıştı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete