​HDP’li vekil Cizre’yi anlattı

Şırnak’ın abluka altındaki ilçeleri Silopi ve Cizre’de operasyonlar dünden bu yana aralıksız devam ediyor.
Sokağa çıkma yasağının olduğu, Silopi’yle birlikte toplamda 10 bin askerin katıldığı belirtilen operasyonda Cizre’nin Nur, Cudi, Yafes ve Sur mahallelerinden top atışı ve çatışma sesleri geliyor.

"EVİNİN BAHÇESİNE ÇIKMADAN EŞİYLE VEDALAŞMIŞ"

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, dün gece Cudi Mahallesi’nde Hediye Şen’in nasıl öldürüldüğünü anlattı.

Sarıyıldız, “Hediye Şen, çift göz odalı evinin bahçesindeki tuvalete gitmek için dışarı çıkıyor, çıkmadan önce de eşiyle vedalaşıyor ama çıkmak zorunda kalıyor. Orada evinin bahçesinde vuruluyor. Cenazesi Şırnak’a götürüldü. Kuran kursu hocasıydı, iki çocuk annesiydi” diye konuştu.

Sarıyıldız, bugün de Cudi Mahallesi’nde altı ya da yedi kişinin yaralandığını öğrendiklerini kaydetti. HDP’li vekil, yaralıların durumunun ağır olmadığını ancak yasak nedeniyle hastaneye götürülemediklerini vurguladı.

"BURADA HAYATTA KALMAK TESADÜF"

Kendisinin Nur Mahallesi’ne yakın bir noktada bulunduğunu aktaran Sarıyıldız, “Şehirden yoğunca bombalama sesleri geliyor şu an. Evlerin top atışıyla dövüldüğünü görenler var. Nur mahallesinden bir duman yükseldiğini şu an ben görüyorum. Bir evden yükseldiği söyleniyor. Dün belediye başkanımızın bulunduğu evin yanına top atışı yapıldı. Kendisi ölebilirdi de. Burada yaşamak, hayatta kalmak büyük bir tesadüf” dedi.

Yine Sarıyıldız’ın aktardığına göre, Cudi Mahallesi’nde henüz bölgeyi terk etmeyen halk da mahalleden çıkarılmaya çalışılıyor: “Cudi’de Yaprak Sokak’taki halkı ‘Evleri boşaltın yoksa başınıza yıkarız’ diyerek tehdit ediyorlar.”

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​HDP’li vekil Cizre’yi anlattı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete