Erdoğan'dan itirafı: Dünyanın en pahalı doğalgazını İran'dan alıyoruz

İran ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'da ortak basın toplantısı düzenledi.
Ruhani, "Çok güzel bir görüşme yaptık. Karşılıklı yatırımlar konuşuldu. Sınır güvenliğini konuştuk. Çok hassas bir dönemde bu konuşmaları gerçekleştiriyoruz.

Etrafımızda güvensizlik ve istikrarsızlık ve iki taraf bu konuda bu konularda tahammül edemeyeceğimizi birbirimize bildirdik. Aşırılıklara, terörizme karşı mücadele kararlığımızı gösterdik" dedi.

P5+1 ülkeleri ve İran arasında gerçekleşen nükleer anlaşmaya desteği için Türkiye'ye teşekkür eden Ruhani, "Nükleer konuda desteğe teşekkür ederiz" ifadesini kullandı. 

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun Yemen'e müdahalesi hakkında da konuştuklarını söyleyen Ruhani, "Yemen konusunda daha ayrıntılı bir görüşmemiz oldu, ortak noktalara ulaştık. Yemen’de dökülen kanın durmasını istiyoruz. Ateşkes talep ediyoruz" dedi.

Ruhani, ticaretin de 30 milyar dolara çıkacağını sözlerine ekledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şöyle konuştu:

"Bugün çok anlamlı bir görüşmeyi gerçekleştirdik. Bu toplantıda sekiz anlaşma, bir mutabakat imzalandı. Neler yapabileceğimiz değerlendirdik. Bölge adeta ateşten bir çember. Bunları konuştuk. Terörü değerlendirdik. Siyasi noktada müşterek hangi adımları atabiliriz bunları konuştuk."

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen Erdoğan, "Ekonomik alanda ise belli bir hızı maalesef kaybettik. Bir hedef belirlemiştik, 30 milyar dolar olarak. Maalesef bu konuda gerideyiz. Biz en pahalı doğalgazı İran'dan alıyoruz. Fiyatın inmesi halinde daha fazla doğalgaz alabiliriz" dedi.

Erdoğan, "Ekonomik ilişkilerde İran'ın ve Türkiye'nin yerli paraları geçerli olsun. Kur baskısı altında kalmayız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Radikal

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'dan itirafı: Dünyanın en pahalı doğalgazını İran'dan alıyoruz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ