“Diclenin kenarında bir koyunu kurt kapsa...“ sözündeki kurdu bulun!

Siparişi 2010’da verilen Airbus A330 tipi uçak, Erdoğan’ın isteğine göre baştan aşağı yenilendi. Uçağa füzesavar sistemi bile eklendi.
Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğan, 2005’te İtal­ya­’dan sa­tın alı­nıp ken­di­si­ne tah­sis edi­len Air­bus A319CJ ti­pi TC-ANA uça­ğı­nı ye­ter­li bul­ma­yın­ca 2010 yı­lın­da ye­ni bir uçak si­pa­riş edil­me­si­ni is­te­di. Er­do­ğan için Air­bu­s’­un en kon­for­lu araç­la­rın­dan A330-243CJ mo­de­li se­çil­di. Fran­sa­’nın To­ulou­se ken­tin­de­ki Air­bus fab­ri­ka­sın­da üre­ti­len uçak ilk test uçu­şu­nu 11 Tem­muz 2011’de yap­tı.



90 KİŞİ TAŞIYABİLİYOR

15 Şu­bat 2012’de Air­bu­s’­tan tes­lim alı­nan uçak iç de­ko­ras­yon için AB­D’­nin Tek­sas Eya­le­ti’n­de­ki Go­re De­sign şir­ke­ti­ne gön­de­ril­di. Uça­ğın ka­bin içi ta­sa­rı­mı, Er­do­ğa­n’­ın is­te­ği doğ­rul­tu­sun­da ya­pıl­dı.
Uça­ğın içi­ne top­lan­tı sa­lo­nu, özel din­len­me alan­la­rı, ça­lış­ma ve ya­tak oda­la­rı yer­leş­ti­ril­di. Ti­ca­ri amaç­la kul­la­nıl­dı­ğın­da 253 yol­cu ta­şı­ya­bi­len uça­ğın ka­pa­si­te­si yapılan tadilatla 90 ki­şi­ye düş­tü.

ERDOĞAN'IN İSTEKLERİNE GÖRE DEKORE EDİLİYOR

Köşk’e ait ANA uçağından daha lüks olacak. ABD’de Gore Design şirke-tinde, Erdoğan’ın özel isteklerine göre dekore ediliyor. Toplantı salonu, dinlenme alanları, çalışma ve yatak odası ile 90 first class koltuk var…



TESLİMAT GEÇİKTİ

Nor­mal şart­lar­da uça­ğın de­ko­ras­yo­nu­nun en faz­la 1 yıl sür­me­si bek­le­ni­yor­du. An­cak ara­dan 2 bu­çuk yıl geç­me­si­ne rağ­men Go­re De­sign uça­ğı hâlâ tes­lim et­me­di. Şir­ke­tin uça­ğı ey­lül ayın­da tes­lim ede­ce­ği öne sü­rü­lü­yor. An­cak hâlâ ke­sin­leş­miş bir ta­rih yok. Uça­ğın tes­li­min­de­ki ge­cik­me­ye iliş­kin bir açık­la­ma ya­pıl­maz­ken, bu “u­çan sa­ra­y”­ın ma­li­ye­ti de net ola­rak bi­lin­mi­yor. An­cak uça­ğın, de­ko­ras­yon har­ca­ma­la­rı da da­hil ol­mak üze­re yak­la­şık 200 mil­yon do­la­ra mal ol­du­ğu tah­min edi­li­yor.

Ankara’dan havalanıp Washington’a inecek

- Uçakta kriptolu konuşmaya imkan sağlayan iletişim altyapısı var.
- Rolls Royce Trent 772B-60 tipi çift motoru bulunuyor.
- Uçak, “kuyruk tescili” olarak TC-TUR kodunu kullanacak.
- Uçakta füzesavar sistemi bulunacak.
- Uçak, ek yakıt tankları ile 15 bin 400 kilometre durmadan uçabilecek. Ankara’dan kalkıp, Güney Pasifik’in ortasındaki Tahiti Adası dışında her yere uçabilecek.
- Uçağın dış boyaması Türkiye’de yapılacak. ANA uçağına benzer bir boyama yapılacağı tahmin ediliyor.
- Gövde uzunluğu, 58.8 metre olan uçağın, kanat açıklığı ise 60 metre.

"Dicle'nin kenarında bir koyunu kurt kapsa..."



Meydanlarda "Diclenin kenarında bir koyunu kurt kapsa, hesabı benden sorulur" deyimi kullanarak, "vatandaşın her sıkıntısı benim derdimdir, benim sorumluluğum altındadır" demeye getiren Erdoğan, açlık sınırının ve fakirliğin arttığı Türkiye'de lüks yaşantısından taviz vermedi.

Yurttaşların geçim sıkıntısı geçirirken, uçağına 436 milyon dolar yatırım yapan Erdoğan, akıllara reklamında kullandığı o meşhur deyimi getiriyor. "Lafa değil icraate bakarım"

Hadi o zaman bizde lafa değil icraate bakalım! Onca yolsuzluğun yapıldığı, yandaş iş adamlarının vergilerinin sıfırlandığı, ekonomik krizin kapıda olduğu, yurttaşların geçim sıkıntısı yaşadığı bir ülkede, o ülkenin -Başbakanı mı Cumhurbaşkanı mı demeliyim bilemedim- yöneticisi konumunda olan kişi pervasızca harcamalarına devam ediyorsa, sanırın kurdu çok da uzakta aramaya gerek yok! Geçmiş olsun Dicle'nin kenarındaki koyunlar! (AKE)


    :

    :

    :

    :

    "“Diclenin kenarında bir koyunu kurt kapsa...“ sözündeki kurdu bulun!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ