Can Dündar İstanbul Adliyesi'nde

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması fezlekesi ile ilgili yazı dizisi nedeniyle hâkim karşısına çıkıyor.
Dündar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan da şikâyetçi olmuştu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülecek davanın duruşma salonuna girmek için çok sayıda kişi kapıda bekliyor.

Adana’da Ocak 2014’te durdurulan ve Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen ancak silah taşıdığı ortaya çıkan MİT TIR’ları ile ilgili haberinden dolayı tutuklanan Can Dündar bugün İstanbul Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Dündar hakkında 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması fezlekesi ile ilgili haberleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve soruşturmanın diğer şüphelilerinin şikâyeti ile soruşturma başlatmıştı.

DURUŞMA 45 DAKİKA GEÇMESİNE RAĞMEN BAŞLAMADI

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamelerle Dündar’ın 5 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor. Dündar bugün tutulduğu Silivri Cezaevi’nden saat 11.00’da İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya getirilecek.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, duruşma öncesinde CHP'li milletvekilleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Cumhuriyet çalışanları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi destek için adliyede toplandı.

Saat 11.00'de başlaması gereken duruşma 45 dakika geçmesine rağmen başlayamadı. Duruşma salonu önünde bekleyiş sürüyor.

    :

    :

    :

    :

    "Can Dündar İstanbul Adliyesi'nde" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete