Boykot çağrısına tutuklama istemi!

Birleşik Haziran Hareketi’nin 13 Şubat boykotuna çağrı bildirisini dağıtan 4 kişi tutuklanma istemiyle savcılığa sevk edildi.
Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla 13 Şubat'ta  “bilimsel ve laik eğitim için” okul boykotuna hazırlanıyor. Artvin'de boykot çağrısı yapan, bildiri dağıtan 4 kişi ise saatlerce gözaltında tutuldu. Saatler süren gözaltının ardından 4 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Eğitim-Sen Şube başkanı Köksal Gümüş, yönetici Metehan Avcı, üyesi Mehmet Taşkan ile BHH'den Sercan Dede bugün 13 Şubat bildirisi dağıtırken saat 13:00'de gözaltına alındı.4 kişinin ifadesi saatler sonra alındı.

CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt saatler süren gözaltına ilişkin www.gercekgundem.com 'a konuştu. Kurt 4 kişinin, 6 saati aşkın bir süredir ifadelerinin dahi alınmadığına dikkat çekti. Savcılığın önünde olduklarını aktaran Kurt, "Bildiri dağıtan kişilerin gözaltına alınması, bunca saattir ifadelerinin dahi alınmaması faşizan bir tutumdur" değerlendirmesini yaptı.

SKANDAL GEREKÇE

Savcılık tarafından ifadeleri alınan dört kişi skandal bir gerekçeyle hakimliğe sevk edildi. Savcılık demokratik, bilimsel, laik bir eğitim için yapılan çağrıyı 'eğitime ve dine zarar' verme eylemi olarak yorumladı. 4 kişi tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

www.gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Boykot çağrısına tutuklama istemi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete