Bakan'dan kaçak TÜRGEV yanıtı

Maliye Bakanı Ağbal, TÜRGEV konusundaki soruları yasayı işaret ederek yanıtladı.
HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat soru önergesinde, “Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)’na bakanlığınız envanterinde bulunan menkul veya gayrımenkul kiralaması veya satışı yapılmış mıdır?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Emlak Genel Tebliğinin 8. Maddesine işaret ederek, “Kamu yararına çalışan derneklere ve vergi muafiyeti tanınan vakıflara, vakıflarca kurulan yükseköğretim kurumlarına, kanunla kurulmuş kurum ve kuruluşlar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, kendi kuruluş kanunlarında, tüzük ve senetlerinde yer alan asli faaliyetlerinde belirtilen amaçlarda kullanılmak üzere, kanunun 17. Maddesine göre ilan yapılmaksızın doğrudan kullanma izni verilebilecek veya irtifak hakkı tesis edilebilecektir” hükmünün yer aldığını ifade etti.

Maliye Bakanı, Milli Emlak Genel Tebliği hükümleri uyarınca; Hazineye ait taşınmazlar üzerinde eğitim, sağlık kültür ve sportif vb. faaliyetlerde kullanılmak üzere kamu yararına çalışan derneklere bedeli karşılığında doğrudan irtifak hakkı tesis edilebildiğini ve süre sonunda da üzerindeki yapı ve tesislerin devlete intikal ettiğini söyledi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Bakan'dan kaçak TÜRGEV yanıtı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete