AKP internete baraj kurdu

Hükümet tam adı “geniş bant internet bağlantısı” olan internet bağlantısını büyük oranda daralttı. Böylelikle kullanıcıların ses kaydı, video gibi hükümet aleyhine olan görüntüleri yüklemesi normalden 10 kat daha uzun sürmesine neden oldu. İnternet sağlayıcıları ise satın aldıklarından yavaş internet kullanan müşterilerine yanıt vermekte zorlanıyor.

MERT TAŞÇILAR - ANKARA 

Türkiye'de yaklaşık 35 milyon kullanıcısı bulunan internete, ortaya çıkan kasetler nedeniyle seçim öncesinden bu yana kısıtlama getirildiği öğrenildi. Bir telekomünikasyon cihazının veya sinyalinin başka bir standart cihazdan, veri trafiği için daha büyük kapasiteye sahip olması anlamına gelen geniş bant internet bağlantısı hükümet tarafından daraltılarak yavaşlatıldı. Türkiye’nin en büyük iki internet sağlayıcısı TTnet ve Uydunet’e şikâyet telefonları açanlara, “Şu anda çalışma var. Ne zaman bitecek bilinmiyor. Tüm Türkiye’de abonelerimiz aynı sorunu yaşıyor. Çalışmalarımız sürüyor. Şu an için yapacak bir şey yok” diyerek yanıt veriyor.
 
Türkiye’nin birçok ilinde yavaşlayan internet 3G kullanımında da kendini hissettirdi. Budurum video yükleme ve indirme ya da paylaşmak gibi birçok internet aktivitesini de olduğundan çok daha yavaş çalışır hale getirdi. Hükümetin ses kayıtları sonrasında ve seçim öncesinde yaptığı bu hamleyi Fuatavni isimli Twitter hesabı “Dar Oligarklar, yaklaşık dört gündür internet erişim kanallarını kıstılar, bant genişliğini daralttılar. İnternet hızı düşürüldü” sözleriyle iddia etmişti.



    :

    :

    :

    :

    "AKP internete baraj kurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ