Adliye girişlerinde avukatlarla polis kavgası

Üst araması yapılan avukatlarla güvenlik görevlileri arasındaki tartışma adliyeyi yine karıştırdı.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE 

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adliye odasında rehin alındıktan sonra şehit edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatlar aranarak içeri alınmalarına tepki gösteriyor. Görevliler avukatların adliyeye girişine el dedektörüyle yapılan aramadan sonra izin veriyor.

Avukatlar yapılan aramanın yasaya aykırı olduğunu belirterek suç işlendiğini belirtti.

AVUKAT GİRİŞLERİNDE POLİSLER BEKLİYOR

Savcı Mehmet Selim Kiraz saldırısının ardından avukatlar adliyeye çantaları X-Ray cihazlarından geçirilip ardından üstleri aranarak alınmaya başladı. Vatandaşları sadece güvenlik ararken avukatların giriş yaptığı kapıda ayrıca polisler de bekliyor. Aramaya karşı çıkan avukatlarla polisler arasında zaman zaman kavga sınırına gelen sert tartışmalar yaşanıyor.

BİZE GELEN EMİR BU ŞEKİLDE

“Hakim savcılar arandığı zaman biz de aranabiliriz” diyen avukatlara polis "bize gelen emir böyle" diye söylüyor. Aranmak istemeyen avukatlarla polis arasında tutanak tutuluyor.

AVUKATLAR TARTAKLANIYOR

CHP milletvekili Melda Onur Çarşı davası için geldiği Çağlayan Adliyesi'nde avukatların üstlerinin elle aranırken tartaklanan avukatlar olduğunu söyledi. Melda Onur ile avukatlar başsavcı ile görüşecek.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Adliye girişlerinde avukatlarla polis kavgası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ