Kemal Cirit’in ismi Askeri Casusluk davasında!

Kemal Cirit'in isminin soruşturmada "Başbakan'ın odasında dönen her şeyi biliyor" diye geçmesi dikkat çekti.
AKP’nin reklam afişlerinde yer alan Artvin Valisi Kemal Cirit’in, İzmir’deki Askeri Casusluk davasında da adının geçtiği ortaya çıktı. Cirit için “Başbakan’ın ofisinde dönen her şeyi biliyor” notu yer alıyor.

Davanın ek klasörlerinde yer alan ‘’Pandora’’ adlı dosyada, Cirit için “Boyu küçük işi büyük. Başbakan’ın ofisinde dönen her şeyi biliyor” ifadeleri yer aldı. Cirit Valilik görevinden önce Başbakanlık Güvenlik İşleri Müdürü’ydü.

“Askeri Casusluk” olarak bilinen, İzmir merkezli davanın iddianamesinde, şüphelilerden Narin Korkmaz’dan ele geçirilen dijital verilere yer verilmişti. Hakkında fişleme kaydı bulunan Kemal Cirit’in ismi, iddianamedeki 196 müşteki ve 831 mağdur arasına ise girmedi.

“HER ŞEYİ BİLİYOR”

İddianamede Kemal Cirit ile ilgili fişleme notunda “Hukuk müşaviri. Boyu küçük işi büyük. İş bitirici bir adam. Başbakan’ın (Erdoğan) ofisinde dönen her şeyi biliyor.

Atama kararnamelerini ve kanun tasarılarını önceden temin edebiliyor. Adamın boy kompleksi var. İş yaparken bile ‘Efkan’ (Ala) diye sayıklıyor”
denildiği açıklanmıştı.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Kemal Cirit’in ismi Askeri Casusluk davasında!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ