​Dolar haftaya yükselişle başladı

Dolar kuru, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi haftaya 3.04 TL seviyesinin üzerinde başladı.
Türkiye’nin Güneydoğusu ve komşu ülkelerinde yaşanan jeopolitik gelişmeler, Merkez Bankası’nın bazı para politikası adımlarını atmaktan siyasi nedenler ile kaçınmak zorunda kalabileceği endişeleri, petrol fiyatlarının 30 doların altındaki seyri ve gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik devam eden riskten kaçışla TL’deki satış baskısı devam ediyor.

Cuma günü piyasa kapanışında 3.03′ün üzerindeki dolar/TL haftasonu 29 Eylül’den beri ilk kez 3.05 seviyesinin üzerini test ederek 3.0750 seviyesindeki tarihi rekoruna yeniden yaklaştı.

Kur bu sabah ise saat 08:35′te 3.0440/3.0466 seviyesinde işlem görürken bankacılar hafta boyunca petrol fiyatlarının, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Londra’da yatırımcılarla görüşmesinin ve Merkez Bankası’nın faiz kararının gündemin ana maddeleri arasında yer alacağına dikkat çektiler. Bankacılar ayrıca bugün ABD piyasalarındaki tatil nedeniyle piyasalarda hacimlerin bir miktar azalmasını bekliyor.

HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, “İran’a nükleer faaliyetleri nedeniyle uygulanan yaptırımlar kaldırıldı. İlk etki petrol fiyatlarında gözlemleniyor. Çin, döviz piyasasına müdahaleyi sürdürse de arz fazlası ve yüksek borç problemlerinin nasıl çözümleneceği bilinmiyor. Başbakan Davutoğlu’nun Londra’daki yatırımcı konferansı ve TCMB’nin yarın düzenleyeceği PPK toplantısı önem arz ediyor” dedi.

Keresteci yurtdışı piyasalardaki tedirginliğin Türk mali piyasaları üzerinde yansımaları olmasının “kaçınılmaz” olduğunu da sözlerine ekledi. Cuma günü 3.1770 civarındaki sepet bazında TL ise bu sabah aynı saatte 3.1805/3.1835, 3.32 civarındaki euro/TL ise 3.3169/3.3203 seviyesinde işlem görüyor.

    :

    :

    :

    :

    "​Dolar haftaya yükselişle başladı" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete