Akit'ten yeni nefret suçu: CHP’yi Aleviler ele geçirdi

AKP'nin 317 milletvekili arasında ve parti yönetiminde tek bir Alevi'nin yer almamasını sorun edinen ırkçı-mezhepçi Akit, CHP PM üyeleri üzerinden Alevileri hedef aldı.
CHP Kurultayının partide büyük bir rahatsızlığa yol açtığını belirten eski CHP'li Savcı Sayan, ana muhalefet partisinin kısa bir süre içerisinde bölüneceğini iddia etti. Sayan, “52 kişilik parti meclisinden 42 tanesi Alevi, 1 tanesi Hıristiyan, 2 tanesi Kürt. 5-6 tane de kendisini Alevi gibi gören kardeşlerimiz. Bu anlayışla ‘Ben Türkiye’yi iyi günlere götüreceğim’ diyebilir misiniz? diye konuştu. Irkçı-mezhepçi Akit gazetesi, CHP PM üyelerini 'Alevi' diye fişleyen Sayan'ın sözlerini söz konusu isimlerin resimleri ile manşetine taşıdı.

CHP BÖLÜNECEK İDDİASI

CHP’nin yakın bir zamanda bölüneceği iddiasında bulunan Sayan, “52 kişilik parti meclisinden 42 tanesi Alevi, 1 tanesi Hıristiyan, 2 tanesi Kürt. 5-6 tane de kendisini Alevi gibi gören kardeşlerimiz. Böyle bir anlayış olur mu? Bu anlayışla Türkiye partisi olabilir misiniz? Bu anlayışla, ‘Ben Türkiye’yi iyi günlere götüreceğim’ diyebilir misiniz? Bilerek söylüyorum. Sayın Baykal bile o CHP’yi bırakıp ayrılırsa şaşırmayın. Çünkü bu CHP’nin artık Türkiye’nin yararına çalışmadığını, Türkiye’yi bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü, HDP’nin ayrılıkçı politikalarına karşı dik durmadığını, hendeklere karşı dik durmadığını bütün Türkiye biliyor” şeklinde konuştu.

HEM IRKÇI, HEM YOBAZ HEM DE AHMAK!

Tayyip Erdoğan'ın uçağının değişmez gazetesi olan ve her seyahatinde mutlaka bir ismi uçağına aldığı Yeni Akit gazetesi, daha önce de defalarca benzer nefret suçu işledi ve sicili bu anlamda bozuk. Ancak CHP'nin Alevi kökenli üyelerini fişleyen ve 'CHP'yi Aleviler ele geçirdi' diye manşet atan Akit'in geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın Suudi Arabisan ziyareti sırasında hayatını kaybeden yazarı Hasan Karakaya, 1 Kasım seçimlerinden önce yazdığı yazıda "Alevileri CHP'den koparmak için sinsi bir plan var." diye yazmıştı.

Karakaya, 24 Ekim 2015 tarihli yazısında şöyle diyordu:

"Meselâ, 102 kişinin öldüğü “Ankara’daki katliam”ın da; “Aleviler üzerine yapılan hesap sonucu” gerçekleştiği, hâlâ tartışılıyor!..

Daha açık söyleyelim:

“Katliamın arka plânında; iddia edildiği gibi ne HDP var, ne de Selahattin Demirtaş!.. Katliamın arka plânında; CHP’den bir türlü vazgeçmeyen Alevi kitlesinin HDP’ye kanalize edilmesi var!..

Alevi oyları eğer HDP’ye yöneltilemezse; gelecekte ne HDP kalır, ne de Kürt partisi!.. Oysa, Batı’nın yeni projesi HDP, yeni oyuncağı da Demirtaş!..



HDP’nin büyüyebilmesinin tek çaresi, CHP’nin parçalanması!..

CHP parçalanmalı ki, Alevi oyları HDP’ye kanalize olabilsin!”

TÜM ALEVİLER AKP'Lİ OLMADAN ALEVİLERE RAHAT YOK

Yaklaşık 3 ay önce Alevilerin CHP'den kopartılmaya çalışılığını iddia eden Akit, henüz o yazının mürekkebi kurumadan 'CHP'yi Aleviler ele geçirdi' diyerek hem nefret suçu işledi hem de kendi okurlarının hafızası ile dalga geçme geleneğini sürdürdü.

Kaynak: abcgazetesi.com
  • ali
    savcı ali - 21 Ocak 2016 CHP li olmak onurdur. Alevi, kürt, hristiyan sünni, olabilirler ama hiç birisi Tayyibin köpeği olmadılar savcı gibi....

:

:

:

:

"Akit'ten yeni nefret suçu: CHP’yi Aleviler ele geçirdi" hakkında Tweetler

DİĞER MEDYA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete