'Kızlı erkekli' oturma planı yapan öğretmene soruşturma!

Hatay'da 'kızlı erkekli' oturma planı yapan öğretmene soruşturma: Başbakan'a muhalif misin?
Hatay Kırıkhan Yatılı Bölge Okulu'nda öğretmenlik yapan Eylem Bab hakkında, öğrencilerini 'kızlı erkekli' oturtuyor diye soruşturma açıldı, 'Başbakan'a muhalif misin' diye soruldu.

Okul Müdürü Ali Rıza Yılmaz ve Beden Eğitimi Öğretmeni Süleyman Abdioğlu, öğrencilerin birlikte oturduğu uygulamadan rahatsızlıklarını dile getirdi.

Müdür Yılmaz, "sınıf yerleşim planları" konulu bir yazı kaleme alarak, öğretmenlere gönderdi.

Yılmaz'ın öğretmenlere gönderdiği yazı şöyle;
"Öğrencilerden gelen şikâyet ve velilerden gelen dilekçelerden anlaşıldığına göre sınıflarda öğrencilerin kızlı erkekli oturtulduğu anlaşılıyor. Bu şekilde uygulamanın yapılmaması gerekiyor. Sınıf rehber öğretmenlerinin yapacağı yerleşim planlarının okul müdürüne bir nüshasını onaylatıp bir nüshasını sınıfa asmaları, öğretmenlerin de bu plana uymaları hususunda gereğini önemle rica ederim."

Okul Müdürü, Bab hakkında Alevi diye ağır sözler sarf etti
Eylem Bab, bu yazı doğrultusunda sınıfın yerleşim planını değiştirdi. Bab hakkında kızlı erkekli oturmayan öğrencileri notla tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı ve ders verdiği sınıf da elinden alındı.

Eğitim Sen konuyla ilgili yaptığı açıklamada;" Üyemizin, 2013 yılı Aralık ayından itibaren okulda öğrencileri kızlı erkekli oturtup, oturmayanları da notla tehdit ettiği iddiaları üzerine hakkında soruşturma açıldı. Bu iddiaların asılsız olduğu dönem içerisinde ve sonunda verdiği karne notlarından kanıtlanabilir. Bu dönemde okul müdürü Ali Rıza Yılmaz yakın çevresine üyemizin kişiliği, Alevi kimliği ve üyesi olduğu sendikayla ilgili ağır sözler sarf etmiştir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan okula gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Turan da, Eylem Bab'a "Neden öğrencileri kızlı erkekli oturtuyorsun. Sen Başbakana muhalif misin" sorusunu yöneltti.

    :

    :

    :

    :

    " 'Kızlı erkekli' oturma planı yapan öğretmene soruşturma!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ