Mısır'da askeri yönetime karşı ordu mu kuruldu?

Mısır istihbarat kaynakları, Libya'da Türkiye, Katar ve İran'ın kontrolünde, Müslüman Kardeşler ve El Kaide unsurlarının da içinde yer aldığı bir "Özgür Mısır Ordusu"nun kurulduğunu iddia ettiler.
El Ahbar'dan Iman Ibrahim'in haberine göre, Mısır'daki askeri yönetime karşı, Libya'da "Özgür Mısır Ordusu" kuruldu.
KATAR-TÜRKİYE-İRAN TARAFINDAN YÖNETİLİYOR 

El Ahbar'a konuşan askeri kaynaklar, Libya'da organize edilen örgütün içinde El Kaide ve Müslüman Kardeşler unsurlarının bulunduğunu, bunların ise Katar-Türkiye-İran tarafından yönetildiğini iddia ettiler.İddiaya göre örgütün planları arasında, Kahire Uluslararası Havaalanı'na saldırı ve hapisteki Müslüman Kardeşler üyelerini kaçırmak ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi sabotajlarla ülkede kaos yaratmak da yer alıyor.

EL KAİDE ÜYESİ

Habere göre, Libya'daki fabrikalar, Mısır ordusunun kullandığı askeri üniformaları üretiyor ve bunlar Özgür Mısır Ordusu üyelerine dağıtılıyor. Buna göre, Libya'daki eğitim kamplarının başında Şerif el-Rıdvani bulunuyor. Rıdvani'nin Suriye, Lübnan ve Pakistan'da şiddet içeren eylemleri organize ettiği söyleniyor. İrtibat sorumlusunun ise İsmail el-Salabi isimli bir El Kaide üyesi olduğu belirtiliyor. Salabi, Katar istihbarat şefi Ganem el-Kubaisi ile temas halinde ve geçtiğimiz aylarda Doha'da ikili gizli bir görüşme yaptı.

MISIRILI ÖĞRENCİLER DE VAR

Salabi ile birlikte Kami el-Saifi'nin de, Müslüman Kardeşler liderlerinden Hayrat el-Şater ile temas halinde oldukları savunuluyor. Özgür Mısır Ordusu'nun içinde Mısırlı öğrencilerin de bulunduğu, bunlara ise Suriye'de savaştıktan sonra Libya'ya geri dönen Ebu Fahd el-Zaz'ın yardım ettiği belirtiliyor.

    :

    :

    :

    :

    "Mısır'da askeri yönetime karşı ordu mu kuruldu?" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete