'IŞİD'in Menbiç emiri öldürüldü'

Suriye'de, Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Menbiç'e başlatılan operasyonda Demokratik Suriye Güçleri'nin dün akşam saatlerinden itibaren IŞİD'in kontrolündeki kentte girdiği ve şiddetli çatışmaların çıktığı öne sürüldü.
Operasyona havadan destek veren koalisyon güçlerinin hava bombardımanı sonucu IŞİD'in Menbiç emiri olduğu belirtilen Ebu Hamza El Ensari'nin öldürüldüğü iddia edildi.Menbiç'in IŞİD'den kurtarılması için 1 Haziran'da başlatılan operasyon kapsamında kenti her taraftan kuşatan Demokratik Suriye Güçleri ve Menbiç Askeri Meclisi güçlerinin dün akşamdan itibaren kente girmeye başladığı bildirildi.

Suriye'deki Kürt kaynakları ve internet siteleri, Menbiç'in batı girişindeki Menbiç-Halep yolunda bulunan El Kitab Kavşağı'nın kontrol altına alındığını ve çok şiddetli çatışmalar çıktığını belirtti. Kentte IŞİD'in ayrılmasına izin vermediği yaklaşık 20 bin sivilin bulunduğu ve bu nedenle Demokratik Suriye Güçleri ile Menbiç Askeri Meclisi güçlerinin kentte giriş konusunda yavaş ilerlemek zorunda kaldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "'IŞİD'in Menbiç emiri öldürüldü'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete