'Erdoğan, Almanya ve Avrupa için güvenilir bir partner değil'

Almanya’nın ırkçı ve yabancı karşıtı partisi AfD’nin lideri Petry, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne Berlin ne de Brüksel için güvenilebilir bir partner olmadığını’ söyledi.
RT’ye konuşan Almanya için Alternatif’in (AfD) lideri Frauke Petry, sığınmacı krizi ve Türkiye hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın uyguladığı sığınmacı politikası için Başbakan Angela Merkel’i suçlayan Petry, “Alman haklı bir gün uyanacak ve başbakanlarının ülkemizin egemenliğinden, sınırlarımızdan, kurallar ve yasalarımızda vazgeçtiğini fark edecekler” dedi.

‘ALMANYA’NIN KENDİ SIĞINMACI YASASINA İHTİYACI VAR’

Berlin hükümetinin hem kendi sınırlarını hem de Schengen Anlaşması’nı korumak zorunda olduğunu söyleyen Petry, Almanya’nın AB’den ayrı bir sığınmacı yasasına ihtiyacı olduğunu savundu.

Sözü Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşmasına getiren Petry, krizin çözülmesi için daha iyi bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Petry, anlaşmanın imzalanmasından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AB’ye baskı yaptığını da belirtti.

“Türkiye, özellikle de Erdoğan, Almanya ve Avrupa için güvenilir bir partner değil. Ortağınız, anlaşmanız yürürlüğe girmeden baskı yapmaya başlarsa, bu uzun vadede anlaşmanın uygulanması için yardımcı olmaz” diyen AfD lideri Petry, anlaşma çerçevesinde Türk vatandaşlarına Schengen bölgesinde vize serbestisi tanınması için verilen söze de tepki gösterdi.

‘AB’DEKİ KRİZ SIĞINMACI AKINININ ÖNCESİNDE BAŞLADI’

Brüksel’e yönelik eleştirilerini de dile getiren Petry, AB’nin içinde bulunduğu krizin sığınmacı akınından çok önce başladığını kaydetti.

Kaynak: tr.sputniknews.com

    :

    :

    :

    :

    "'Erdoğan, Almanya ve Avrupa için güvenilir bir partner değil'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete