IŞİD Felluce'den siliniyor

Yaklaşık 2 yıldır IŞİD kontrolünde bulunan Felluce kentinin, üçte birinin kurtarıldığı belirtiliyor.
Yaklaşık 2 yıldır IŞİD kontrolünde bulunan Felluce kentinin bir bölümünün Irak Ordusu  ve milis güçler tarafından geri alındığı iddia edildi.

Sputnik'e konuşan Iraklı Şii milis gücü Haşd Eş Şaabi'nin lideri Zülfikar El Baldavi, IŞİD militanlarının, bazı sokakları ve evleri elinde tutarak direnmeye devam ettiğini söyledi.

"Askeri açıdan bakacak olursak, kentte kontrolün tamamen ele geçirildiğini söyleyebiliriz. Ancak bilindiği gibi Felluce, çok sayıda tünele ve dar sokaklara sahip bir kent. Dolayısıyla militanlar direniş gösterebilir. Şu anda tünellerde, evlerde ve diğer gizli mekanlarda IŞİD militanlarına yönelik aramalar yapılıyor" diyen El Baldavi, operasyonlar sırasında çok sayıda Ezidi ve Musullu Hıristiyanın kurtarıldığını belirtti.

PENTAGON: ÜÇTE BİRİ KULLANILDI

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan açıklamada, Felluce’nin üçte birinin Iraklı güçler tarafından kurtarıldığını belirtti.

Pentagon Sözcüsü Matthew Allen, “Kentin geri kalan bölümlerinde anlaşmazlık sürüyor. Irak hükümetine Felluce’yi özgürleştirmek için gereken desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD Felluce'den siliniyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete