Barack Obama artık yok!

ABD başkanı Barack Obama geleneksel Birliğin durumu toplantısında konuştu.
 ABD Başkanı Barack Obama, "Birliğin Durumu" konuşmasında Kongre üyelerine birlikte çalışma ve "iyi politika" yürütme çağrısında bulundu. ABD Başkanları her yıl geleneksel olarak Kongre'de "Birliğin Durumu" konuşması yaparak, o yıl ve ileriki dönemdeki icraatlarını halkında Kongre ve halka bilgi veriyor.

Obama da Kongre'de bu yılki "Birliğin Durumu" konuşmasında, ekonomiden dış politikaya, terörden Amerikan değerlerine kadar birçok konuyu ele aldı.CIA'in işkence raporu, Ferguson'daki olayların ardından başlayan toplumsal ayrımcılık tartışmaları ve Paris'teki terör saldırlarından sonra yükselen Müslümanlık ve Yahudilik karşıtlığı gibi gelişmeler Obama'nın konuşmasına da yansıdı.

OBAMA ADAY OLMAYACAĞIM DİYİNCE ALKIŞLANDI

Obama, "Ben bir kez daha başkanlık için aday olmayacağım" derken salondan birkaç alkış duyuldu. Bunun üzerine Obama, gülerek, "Olmayacağım, çünkü zaten iki seçimi de kazandım" ifadesini kullanırken, salondan alkışlar yükseldi. Başkanlığının son iki yılında Amerikan halkına kendisini adamaya devam edeceğini belirten Obama, Kongre'ye de birlikte çalışma eli uzattı. Obama, Cumhuriyetçi Kongre üyelerine seslenerek, onların fikirlerine başvuracağını ve onlarla birlikte çalışmanın yollarını arayacağını söyledi.


    :

    :

    :

    :

    "Barack Obama artık yok!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete