1 milyonun üzerinde göçmen Avrupa'ya ulaştı

Bu yıl içinde Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı 1 milyonu aşarak, bir mülteci krizi yaşandığını doğrulamak için belirlenen sembolik üst sınırı geçti. Bu yılın mülteci sayısı geçtiğimiz yılınkinin beş katından daha fazla oldu.
Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Avrupa'daki göçmen sayısının 1 milyon 5504 olduğunu duyurdu. Bu rakamın İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görülen en yüksek göç akışı olduğu belirtildi.

IOM, 3692 göçmenin Avrupa'ya ulaşma girişimi sırasında hayatını kaybettiğini, bunun da 2014'te hayatını kaybedenlerin sayısından 400 daha fazla olduğunu söyledi.

İnsani kriz ve bunun karşısında AB'nin kafası karışık tepkisi, Avrupa'nın siyasi arenası için de belirleyici rol oynadı.

Suriye, Afrika ve güney Asya'dan kaçan insanlar bir yandan Avrupa aşırı sağının daha sert söylemler kullanmasına neden olurken diğer yandan da özellikle çok önemli bir prensip olan serbest dolaşım hakkı konusunda AB içindeki dayanışma açısından da bir sınav oldu.

Suriye'deki savaş milyonlarca kişinin Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya göç etmesine neden oldu. Bu yıl Akdeniz'i geçerek İtalya'ya gidenlerin sayısında ise özellikle Eylül ayından bıu yana azalma meydana geldi.

Kaynak: cnnturk.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "1 milyonun üzerinde göçmen Avrupa'ya ulaştı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete