Sur'da görüş günü

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hapishaneyi aratmayan görüntüler yaşanıyor.
Birçok medeniyete ev sahipliliğini yapan Diyarbakır'ın Sur ilçesi, tarihinin en zor günlerini yaşıyor. İçeriden PKK’nın, dışarıdan güvenlik güçlerinin kuşattığı ilçenin bazı mahallerinde sokağa çıkma yasağı sürüyor.

İsmini tarihî surlardan alan bölge adeta boşalmış durumda. Bölgenin kalbi olan Gazi Caddesi'nde yasak kalktıktan sonra esnaf dükkânlarını açtı.

ÇIKARSANIZ İÇERİ ALMAM!

Güvenlik güçleri vatandaşların üstlerini ve çantalarını aradıktan sonra Gazi Caddesi'ne girişlerine izin veriyor. Ama arama noktasını ve barikatları geçip evine giden vatandaşlar bir daha şehir merkezine geri gelemiyor.

Polis ekipleri, vatandaşlara, “Buradan çıkarsanız bir daha içeriye alamam sizi” diyor. Bu sebeple birçoğu, akrabalarıyla barikatlar arkasından görüşmeye çalışıyor. Hapishaneyi andıran demir parmaklıklar arasında tokalaşan vatandaşlar, hasret gideriyor.

BU SİYASET DEĞİL, MAHVOLDUK

Çatışmalar sebebiyle binlerce kişi evini terk etti. Tıpkı 70 yaşındaki Mehmet Girgiş gibi. Evi çatışmaların sürdüğü Sur ilçesindeki Fatih Paşa Mahallesi'nde.

Ama yasaklı olduğu için gidemiyor. Oğlunun evine gitmek zorunda kalmış Mehmet amca. Barış istediğini söyleyen Girgiş, “Bu akıl dışı bir şeydir. Siyaset değildir. Perişan olduk” diyor.

KAN DÖKÜLMESİN, KİMSE ÖLMESİN

Ahmet Tunç da 52 yaşında. 10 çocuğu var. Onun da evi Fatih Paşa Mahallesi’nde. Yasak ve çatışmalar başlayınca evini terk etmek zorunda kalmış.

Tunç mağduriyetini şöyle anlatıyor: “Perişan olduk. Çaresiziz. İş yok. Boştayız. İstediğimiz şey insanlarımız huzurlu, mutlu olsun. Asker olsun polis olsun çocuklar olsun ölmelerini istemiyorum.”

Kaynak: Meydan Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Sur'da görüş günü" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete