​ABD-İran arasında büyük takas

İran, ABD ile yapılan nükleer anlaşma sonrası dört kişiyi serbest bıraktığını açıkladı. Serbest kalanlar içinde Washington Post muhabiri de var.
İran bu sabah çifte vatandaşlığı olan dört kişiyi serbest bıraktığını açıkladı. Serbest bırakılanlar içinde Washington Post muhabiri Jason Rezaian da var.

Savcı Abbas Jaafari, İran haber ajansı IRNA2′ye yaptığı açıklamada, bunun ABD ile yapılan mahkûm takası anlaşmasının bir parçası olduğunu belirtti. Bırakılan mahkûmlara karşılık ABD’de hapisteki altı İranlının serbest bırakılmasının planlandığı belirtildi.

Salıvermenin, İran ile yapılan nükleer anlaşma gereği yaptırımların kaldırılmasının açıklanması beklenen güne denk gelmesi dikkat çekti. Bugünlerde Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu İran’ın anlaşma gereği üstüne düşen görevleri yerine getirdiğini belirtmesi bekleniyor.

Rezaian, Temmuz 2014′de tutuklanmış ve sorgulanmıştı. Rezaian’ın Suudi Arabistan vatandaşı olan ve bu ülkedeki “The National” gazetesi için muhabirlik yapan eşi Yeganeh Salehi de aynı tarihte tutuklanmış ancak sonra serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakılan diğer Amerikalı mahkûmlar ise Amir Hekmat ve Saeed Abedini.

    :

    :

    :

    :

    "​ABD-İran arasında büyük takas" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete