Washington Post: Erdoğan’ın saldırısı altındaki toplum kesimleri

Obama'ya yakınlığı ile bilinen Washinton Post gazetesi, Erdoğan'ın saldırısı altındaki toplum kesimlerine dikkat çekti.
KARŞI GAZETE

Son dönemde gündemden düşmeyen "Barış için akademisyenler inisiyatifi"ne imzalarını atan 1128 akademisyen ve Erdoğan-AKP iktidarı'nın uyguladığı linç kampanyası ABD'nin Başkan Barack Obama'ya yakınlığı ile bilinen Washington Post gazetesinin de dikkatinden kaçmadı.

"Neden Türk hükümeti akademik özgürlüğü tehdit ediyor?" başlığı altında Erdoğan ve AKP iktidarının Türkiye'deki muhalif kesimlere olan saldırılarını yorumlayan gazete ilginç tespitlerde bulundu.

Konuyla ilgili Rice Üniversitesi'nden araştırmacı A.Kadir Yıldırım'ın görüşlerini alan Washington Post, Erdoğan'ın saldırısı altındaki gruplar olarak, medya grupları, Kürtler, aleviler, Gülen Cemaati ve son olarak da akademisyenleri yazdı.

WP, Türk hükümetinin 1128 akademisyenin imzaladığı bildiri için güneydoğuda süren operasyonlara ilişkin PKK terör örgütünü sebep gösterdiğini dış gözlemcilere göre durumun yalnızca bundan ibaret olmadığını, özellikle Kürt kökenli vatandaşlara karşı doğrudan bir şiddet uygulandığını yazdı. Washington Post, operasyonlarda yüzlerce sivilin hayatlarını kaybettiğinin raporlarla görüldüğünü belirtti. Operasyonların sürdüğü bölgelerden ise yoğun bir göç gerçekleştiği yazıldı.

'ERDOĞAN ÖNCEDEN ELEŞTİRDİĞİ YÖK'Ü ELE GEÇİRDİ'

Haberde ODTÜ üniversitesinde çıkan mescit kavgasına da yer veren WP, AKP iktidarı ve Erdoğan'ın üniversitelere karşı tutumuna dikkat çekti. Erdoğan için daha önceden eleştirdiği YÖK'ün merkeziyetçi yapısını kendi eline geçirerek YÖK'ü ele geçirdiğinden bahsedildi.

ERDOĞAN VE PARTİSİNİN MUHALİFLERE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜ İNKAR EDİLEMEZ NOKTADA

Türkiye'de toplumun özellikle Kürtler, Aleviler, Gülen Cemaati ve medya gruplarının zaten uzun zamandır altında olduğunu yazan WP, akademisyenlerin bu zamana kadar bu saldırıdan paylarını almamış olmalarını şaşırtıcı olarak niteledi. Ve bu durumun son yaşanan olaylarla birlikte değiştiğini yazdı. WP Erdoğan ve partisinin muhalifler için hoşgörüsüzlüğünün inkar edilemez noktada olduğunu belirtti.

AKADEMİK ÇEVREDE MUHALİF SESLER EVCİLLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR

Haberde Türkiye'nin uzun süredir laik, modern akademi çevresinin muhafazakarlarla yeniden şekillendirildiğini yazan WP, Erdoğan'ın kadrolarına dikkat çekerek, yöneticilerin siyasetten gelen talepleri harfiyen uyguladığını, düşüncelerinin örtüştüğünü yazdı. Erdoğan'ın bu saldırısının nedeninin 1128 akademisyenin imzasının bulunduğu bildirinin içeriği için değil kendisine karşı muhalif bir girişim olarak gördüğü belirtildi. Savcıların Erdoğan'ın saldırılarından hemen sonra gözaltı ve soruşturmalarla harekete geçtiğini ve muhalif akademisyenlerin bu yolla evcilleştirilmeye çalışıldığına vurgu yaptı.

AKP'YE DESTEK VEREN MAFYA LİDERİ "KANINIZI İÇECEĞİZ DİYE" TEHDİT ETTİ

Akademisyenlerin Erdoğan ve AKP iktidarının saldırılarının yanısıra yandaş kesimlerin de tehditlerine maruz kaldığına dikkat çeken WP, özellikle Sedat Peker'in 1128 akademisyene "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız!" tehdidini de haberine taşıdı.

ERDOĞAN'IN HİTLER ÖRNEĞİNİ HATIRLATTI

WP haberin son bölümünde ise Erdoğan ve AKP iktidarının Türkiye'de muhalif sesleri bastırmak ve başkanlık sistemini getirmek için güçlü sistematik bir çaba içerisinde olduğunu belirtirken, "Hitler Almanyası" örneği için ise endişe verici yorumunda bulundu.

KAYNAK İÇİN TIKLAYIN...

karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Washington Post: Erdoğan’ın saldırısı altındaki toplum kesimleri" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete