Sur'a gitmeyi reddeden 13 korucu istifa etti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Karaçevre Mahallesi'nden, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur'daki operasyonlara götürülmek istenen 13 köy korucusu, istifa ederek silah bıraktı.
Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Karaçevre Mahallesi’nden, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur’daki operasyonlara götürülmek istenen 13 köy korucusu, istifa ederek silah bıraktı.

Bir korucu istifa nedenlerini, “Ya biz çocuklarımızın katili olacağız ya da çocuklarımız bizim katilimiz olacak” diye özetlerken, istifa dilekçesi sunan başka bir mahalledeki 15 korucunun başvurusunun ise geri çevrildiği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Karaçevre Mahallesi’nden 13 köy korucusu, Sur’da 37’nci gününe giren operasyonlara katılmayı kabul etmeyerek istifa etti. Yine Çakırkaya Mahallesi’nde de operasyona götürülen 15 korucu istifa dilekçelerini Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı’na sundu. Ancak istifalarının kabul edilmediği belirtildi.

'YA BİZ ÇOCUKLARIMIZIN KATİLİ OLACAĞIZ YA DA..'

İsmini vermek istemeyen eski köy korucusu, operasyonlara çıkmayı reddettiklerini ve kesinlikle operasyonlara katılmak istemediklerini ifade etti ve ekledi: “Bizi operasyonlara götürerek ya bizi öldürtecekler ya da katil yapacaklar. Orada olanlar bizim çocuklarımız. Ya biz çocuklarımızın katili olacağız ya da çocuklarımız bizim katilimiz olacak. Biz bunu kabul etmiyoruz.”

‘Birçok köydeki korucular istifa etmeye hazırlanıyor’
Olayın sadece kendilerinden sınırlı olmadığını aktaran eski korucu, “Çınar’da korucu olan her köyden 3’er gün arayla 12-15 kişilik gruplar halinde Sur’a götürülerek çatışmaları isteniyor. Bundan dolayı birçok köydeki korucular istifa etmeye hazırlanıyor. İstifa eden bazı köy korucularının istifaları kabul edilmiyor” diye konuştu.

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Sur'a gitmeyi reddeden 13 korucu istifa etti" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete