Aldığı börekten öyle bir şey çıktı ki...

Pastaneden aldığı böreğin içinden çıkan mermer dişini kırınca Hakem Heyetine başvurdu.
Üniversite öğrencisi Mustafa Gökalp, İstanbul’da bir pastaneden 82 lira ödeyerek biri su böreği olmak üzere iki tepsi börek aldı. Böreği yerken içinden çıkan yaklaşık bir santimetre boyundaki mermer parçası yüzünden dişi kırılan Gökalp, hastanede tedavisi için 500 lira harcadı.

HAKLI BULUNDU

Kırılan dişi ve hastaneden aldığı 500 lira ödediğine dair makbuzla firmaya başvuran tüketici, birkaç kez zararının karşılanacağı söylenmesine karşın bunun yapılmadığı iddiasıyla Bakırköy Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Kırılan dişinin fotoğrafı ile tedavisini yaptırdığına dair makbuzu veren Gökalp, heyet tarafından haklı bulundu.

HARCAMALARIN İADESİNE KARAR VERİLDİ

Heyet, 500 liranın pastane işletmecisi tarafından tüketiciye iadesine karar verdi.

Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, Tüketici Hakem Heyetlerinin bağlayıcı karar üst sınırlarının yıl başında değiştiğini hatırlattı. Başvuru üst sınırının ilçelerdeki heyetler için 2 bin 200 lira, iller için 3 bin 300 lira olduğunu dile getiren Ağaoğlu, tüketicilerin sorunlarını bu heyetlere götürebileceğini ve kararların söz konusu miktarlara karar bağlayıcı olduğunu kaydetti.

    :

    :

    :

    :

    "Aldığı börekten öyle bir şey çıktı ki..." hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ