​Vecdi Gönül’den skandal!

Dağlıca'da 16 askerimizin şehit olduğu kalleş saldırı sırasında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün Venedik turunda olduğu ortaya çıktı.
Dağlıca’da Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’la birlikte 16 askerimizin şehit olduğu kalleş saldırı sırasında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün İtalya programını iptal etmeyerek Venedik’i gezdiği ortaya çıktı.

BAKAN VENEDİK’İ GEZDİ

Türkiye’nin şehitleri için yas tuttuğu günlerde Bakan’ın Venedik ve Udine şehirlerini ziyaret ettiği anlaşıldı. Gönül’ün mayın tuzaklı saldırıya denk gelen İtalya seyahati kamuoyuna yansıdı ancak skandal gezinin detayları yeni gündeme geldi.

ÇOK TARTIŞILAN TERCİH

Her gün şehit haberlerinin geldiği, ülkenin terör örgütü PKK/KCK ve Suriye kaynaklı terör tehdidi altında bulunduğu günlerde Milli Savunma Bakanı’nın çok gerekli olmayan hallerde ülke dışına çıkmaması beklenir. Fakat, Bakan Vecdi Gönül’ün Türkiye’nin yüreğine “ateş düştüğü” bir süreçte İtalya programını iptal etmeyerek yurda dönmemesi skandal olarak tanımlandı.

KUTLAMALARA KATILMIŞ

Gönül, İtalyan Hava Kuvvetleri’nin akrobatik uçuş timi olan “Frecce Tricolori”nin Udine şehrindeki 55’inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere İtalya’ya gitti.

İKİ GÜN ÖNCE GİTMİŞ

İtalya’daki kutlamalar ve uçak akrobasi gösterileri PKK’lı teröristlerin Dağlıca Tabur Komutanlığı’na bağlı timlere hain saldırı düzenlediği 6 Eylül Pazar günü yapıldı. Ancak, Gönül kutlama törenlerinin başlamasından iki gün önce yani Cuma günü akşamı askeri uçakla İtalya/Venedik’e gitti.

BİR GÜNÜNÜ ŞEHRE AYIRDI

Bakan Gönül’ün 5 Eylül Cumartesi gününü tamamen özel Venedik gezisine ayırdığı iddia edildi. Hava gösterilerine İtalya’nın yanı sıra; Suudi Arabistan, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Ürdün, Hollanda, Polonya, İsviçre ve Türk akrobasi timleri katıldı.

TEK KATILAN BAKAN OLDU

Vecdi Gönül İtalya’da Türk Yıldızlarının da gösterilerini izledi. Gösteri sonunda Türk pilotları tebrik etti. Fakat İtalya’ya Gönül’le birlikte diğer ülkelerin Savunma Bakanlarının da davet edildiği halde kutlamalara Gönül dışında katılan yabancı Savunma Bakanı olmadığı bildirildi.

BİR GÜN İÇİN 3 GÜNLÜK PROGRAM

Türkiye, PKK’nın artan terör eylemleriyle birlikte kritik günlerden geçerken, mehmetçikler şehit verilirken Milli Savunma Bakanı Gönül’ün, diğer ülkelerden Bakan seviyesinde katılımın olmadığı bir törene katılması tepki çekti. Bakan’ın bir günlük program için tam üç gün ayırarak askerlerin teröristlerle her gün çatışmaya girdiği bir dönemde Venedik turu yapması skandal olarak değerlendirildi.

ÇAVUŞOĞLU’NUN GEZİLERİ

Vecdi Gönül’ün İtalya seyahati eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaretlerini hatırlattı. Türkiye, 20 Temmuz’da IŞİD’in Suruç’ta 32 vatandaşımızın hayatına mal olan intihar eylemi ile sarsılmıştı. Saldırının ardından IŞİD ve PKK’ya yönelik sınır ötesi operasyonlar gündeme gelmişti.

SURUÇ’U ÖNEMSEMEDİ

Elbette ki bu gelişmeler dış politikamızı da yakından ilgilendiriyordu. Ama Çavuşoğlu bu sıkıntılı günlerde 22-24 Temmuz’daki ziyaretini iptal etmeyerek 22 Temmuz’da Kırgızistan’a gitti. Çavuşoğlu burada olağan Kırgızistan-Türkiye ortak stratejik planlama grubu toplantısına katıldı. Çavuşoğlu, kritik gündemden dolayı bu ziyareti ertelemek istese Kırgızların bunu anlayışla karşılayacağında tereddüt yoktu.

ÜÇ GÜNLÜK PROGRAM

Ancak bu yapılmadı. Dahası, resmi temasları bir güne sığdırılacak ziyaret 2-3 gün olarak planlanmıştı. 2-3 günün önemli bir kısmı ise özel programdı.23 Temmuz’da IŞİD militanları Suriye tarafından sınırdaki askerlerimize ateş açarak bir astsubayımızı şehit ettiklerinde Çavuşoğlu Kırgızistan’daydı. Türkiye ilk defa IŞİD’le sıcak çatışma yaşamıştı. Türkiye bu saldırıyla adeta savaşın eşiğine geldi. Türkiye’ye 24 Temmuz’da dönmeyi planlayan Çavuşoğlu bu gelişme üzerine 23 Temmuz’da ülkeye dönmek zorunda kaldı.

SINIR ÖTESİNDE PORTEKİZ’E GİTTİ

Fakat, Ankara savaşın eşiğinde kritik günler geçirirken, TSK 24 Temmuz’da sınır ötesi operasyonları başlatmışken, sınır ötesinde IŞİD ve PKK kamplarına savaş uçakları bomba yağdırırken Çavuşoğlu bu defa da 26 Temmuz’da Portekiz’e gitti.

ANIT AÇILIŞINA KATILDI

27 Temmuz’da Portekiz’deki Türk Büyükelçiliği’nde yapılan anıt açılışına katılmak için Portekiz’e giden Çavuşoğlu birkaç saatlik açılış için gittiği Portekiz’e iki gün ayırdı. Ziyaretin büyük kısmını özel programın oluşturduğu öne sürüldü. Gezi Parkı olaylarının yaşandığı zor günlerde o tarihlerde Başbakan olan Tayyip Erdoğan halkın taleplerini dinlemek, konuyla birinci elden ilgilenip protestoları yatıştırmak yerine Kuzey Afrika turuna çıkmış ve bu tavrı oldukça eleştiri almıştı.

Mısır’da Mursi darbesinin hemen öncesinde gerilim had safhaya çıktığı, birçok uzman ve yabancı ülkenin darbe olacağını tahmin ettiği günlerde ise o dönem Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu uzun bir Asya turuna çıkmıştı. Darbe olunca Davutoğlu ziyaretini yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. Fakat Davutoğlu’nun darbeyi öngöremeyerek uzun bir yurtdışı gezisine çıkması ciddi tepkilere yol açmıştı.

YARBAY’IN CENAZESİNE KATILDI

Dağlıca saldırısında İtalya programını iptal etmeyen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın 9 Eylül 2015 günü Bursa’daki cenaze törenine katılmıştı. Gönül, Mihraplı Camii’ndeki cenaze namazında; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Aktepe ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfettin Saldık ile birlikte saf tutmuştu.

Kaynak: Kamil Elibol/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Vecdi Gönül’den skandal!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete