AKP’nin her vatandaşa 5 bin dolar borcu var

CHP’li Öztrak, AKP’nin 2015’te kişi başına milli geliri 14 bin dolara çıkarma sözü verdiğini belirterek, “Rakam 9 bin 079 oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ekonomi politikalarını yöneten CHP Tekirdağ Milletvekili ve Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ekonomideki son gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

Hükümetin Orta Vadeli Program’da (OVP) dolar bazında milli gelir ve kişi başına milli geliri ilk kez yayımlamayarak fakirleşmeyi kamufle etmeye çalıştığını belirten Öztrak, “OVP, vatandaşa verilen söz yerine getirilemediği için gizleniyor. AKP hükümeti, 2015 yılında kişi başına geliri 14 bin dolara çıkarma sözü verdi. Oysa 2015’te kişi başına gelir 9 bin 79 dolara düşüyor. Bu durumda AKP hükümetinin her bir vatandaşa 5 bin dolar borcu var. Söz verip yapmamanın maliyetini hükümet ödemeli” açıklaması yaptı.

CHP Başkan Yardımcısı Öztrak, 3’üncü havalimanı inşaatının finansmanının kamu bankalarından alınan krediyle karşılanmasının tam anlamıyla skandal olduğunu bildirdi.

KREDİLER PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Verilen bütün garantilere rağmen yabancı bankaların bu projeye kredi vermediğini, sonunda medyada olduğu gibi havalimanı işinde de kamu bankalarına başvurulduğunu ifade eden Öztrak, “Bu operasyonla, çiftçinin Ziraat Bankası’ndaki kredisi, esnafın Halkbank’taki kredisi havaalanı müteahhidine peşkeş çekilmiştir. Çiftçiye, esnafa gitmesi gereken kredi müteahhitlerin cebine girmiştir” diye konuştu.

İHALEYE FESAT KARIŞTI

Öztrak, havalimanı ihalesinin şartnamesinde ihaleyi alacak firmalara kamu bankalarından kredi verileceğine ilişkin bir maddenin yer almadığını, dolayısıyla ihale sonrasında sağlanan bu ayrıcalığın kamu yararı ve ihaleye katılan diğer firmaların aleyhine bir sonuç doğurduğunu söyledi. 3’üncü havalimanının kamuya maliyet çıkarmayacağının söylenmesine karşın açılan kredi desteğiyle maliyetin başladığını belirten Öztrak, “İhale sonrası verilen kredi, ihaleye fesat karıştırma suçu kapsamına girer mi, girmez mi, araştırılması gerekir” dedi.

Promosyonla oyalanmayın emekliye 2 maaş verin

FAİK Öztrak, Başbakan Davutoğlu’nun emeklilere aylık aldıkları bankalardan 300 lira promosyon ödenmesi için çalışma başlattıklarına ilişkin açıklamasını da eleştirdi. Öztrak, “Eğer promosyon verilebiliyorsa 13 yıldır niye almadınız? Aldınız ise bu promosyon paraları emekli yerine kimlerin cebine gitti” diye sordu. Emeklinin promosyonla kandırılamayacağını ifade eden Öztrak, “Emeklinin ihtiyacı 300 lira promosyon değil, 2 maaş ikramiyedir. Onu vereceksiniz. Asgari ücretlinin ihtiyacı bin 300 lira değil, bin 500 liradır, onu da vereceksiniz” diye konuştu.

Kaynak: sozcu.com.tr / Erdoğan Süzer

    :

    :

    :

    :

    "AKP’nin her vatandaşa 5 bin dolar borcu var" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete