AKP'nin kaybettiği yerlerde seçmenlerin adını silmişler

Türkiye genelinde özellikle AKP`nin seçimi küçük farklarla kaybettiği bazı bölgelerde çok ilginç olaylar yaşanıyor.
KARŞI GAZETE | Haber Merkezi

Oy kullanacakları adresleri öğrenmek için YSK'nın internet sitesine TC Kimlik no.sunu girerek oy kullanacağı yeri sorgulayan bazı vatandaşlar büyük şok yaşadı. Yıllardır aynı yerde oturan ve o bölgede oy kullanan vatandaşların adına oy ve sandık bilgileriyle ilgili hiçbir kayıt çıkmadı.

ŞOK OLDULAR

Seçmen bilgi kağıtları gelmeyince YSK'dan sorgulama yapan vatandaşlar, sorunun bireysel mi yoksa genel bir durum mu olduğunu anlayabilmek için evlerindeki diğer aile bireyleri için de sorgulama yaptı.

Sorgulama sonucunda bir şok daha yaşandı. Evdeki kimsenin sandık bilgileri YSK sisteminde yer almıyordu.

Hukukçular benzer sorunu yaşayan vatandaşların demokratik haklarını kullanmalarının engellediği gerekçesiyle YSK ve ilgili diğer kuruluşlar aleyhinde dava açabilecekleri belirtildi.

YILLARDIR OTURDUĞU ADRESTE TANIMADIĞI KİŞİLERİN ADI VAR

Bazı yerlerde ise vatandaşların yıllardır oturdukları adreslere kendilerine ait değil başka kimseler adına seçmen bilgi kağıtları geldiği görüldü.

Çok sayıda benzer vakanın yaşandığı skandalın son örneğine maruz kalan bir vatandaş durumu ihbar etti.

Devlet memuru olduğu için bilgilerinin paylaşılmasını istmeyen vatandaş;

"Ben bir memurum. Oy kullanmak için sandığa gitmenin planlarını yaparken bir skandalla karşı karşıya kaldım.
Yıllardır oturduğum ve seçimlerde oy kullandığım eve geçtiğimiz günlerde seçmen bilgi kağıdı geldi. Bize ait zannettik. Ama bilgileri görünce şok yaşadık. Adres doğru ama adreste oturanlar biz değil bizimle hiç ilgisi olmayan 4 kişiye aitti. Bunun peşini bırakmayacağım."
dedi.

"SANDIĞIMIN BAŞINDA NÖBET TUTACAĞIM"

Memur vatandaş, sandığına sahip çıkacağını belirterek sözlerine şunları söyledi: "Benim yerime kim oy kullanacaksa onu tespit edip hakkında tutanak tutturacağım. Adamlar anladığım kadarıyla kayıt silme işlemi yapmışlar. Vatandaşlar çok dikkatli olmalı. Bu hırsızları amaçlarına ulaşamadan adalete teslim etmeliyiz."

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin kaybettiği yerlerde seçmenlerin adını silmişler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete