Davutoğlu’nun yeğenine ballı terfi

Adı; Muhammed Selim Demiray... Kameralar önünde “Yakınlarını kamu şirketlerine dolduranların bizim aramızda yeri yok” diyen Başbakan’ın yeğeni.
BEŞ AYDA BİN BÜROKRATI ATADI…                                                                

Konya’da dün hemşehrilerine seslenen Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki hükümet, 7 Haziran’ dan sonra kamuda binin üzerinde atama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, torpil ve kadrolaşmayı eleştirdiği üstteki açıklamayı 28 Ağustos günü partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptı. Toplantının basına açık bölümünde canlı yayın kameralarına dönerek “Eşini, dostunu, akrabasını oralara (kamu kurumlarına) dolduranların bizim aramızda yeri olmadı, olmayacak” dedi. Davutoğlu’nun bu açıklamasından kısa süre önce, Türk Hava Yolları’nda “torpil ve kadrolaşma” restine taban tabana zıt bir gelişme yaşandığı öne sürüldü.

Davutoğlu’nun THY’de çalışan yeğeni Muhammed Selim Demiray’ın, 7 Haziran seçiminden hemen sonra müdürlüğe terfi ettirilerek, maaşına 3 kat zam yapıldığı belirtildi. İddiaya göre, bu süreç şöyle gelişti: Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Demiray, 2010 yılında THY’de sınavsız olarak ‘müfettiş’ kadrosundan işe alındı.

MAAŞI 10 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Yaklaşık 5 yıl bu statüde çalışan Demiray, AKP’nin Meclis çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran seçiminden hemen sonra aceleyle THY’nin Yeşilköy Satış Müdürlüğü’ne atandı. Bu terfiyle Demiray’ın 3 bin 500 lira olan maaşı 10 bin liraya yükseltildi. Bir başka ifadeyle Davutoğlu’nun başkanlığındaki AKP ağırlıklı hükümet, temmuz ayında memur ve emeklilere yüzde 4.76 oranında zam yaparken, yeğeninin maaşı yaklaşık yüzde 250 oranında artmış oldu.

Bu görevlendirmeden dolayı yılda 4 maaş ikramiye alacağı belirtilen yeğen Demiray’a, bir de makam aracı tahsis edildi. Demiray’ın kız kardeşi olan Başbakan Davutoğlu’nun diğer yeğeni Merve Demiray’ın da, yine Türk Hava Yolları’nda “uzman kadrosunda” çalıştığı öğrenildi.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu’nun yeğenine ballı terfi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete