close

Van'da 700 seçmen, seçim dışı bırakıldı!

Van’da yaklaşık 700 seçmenin ikametgahı kendilerinden habersiz bir şekilde 6 ay önce Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Yolkanak beldesine alındı.
Seçmen kütüklerini kontrol etmek isterken durumunun farkına varan yurttaşlar, ikametgahlarını geri aldı ancak 7 Haziran seçimlerinde oy kullanamayacak.

Van’ın Gürpınar ilçesinde ikamet eden yaklaşık 700 yurttaşın ikametgahının kendilerinden habersiz bir şekilde 27 Aralık 2014’te Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Yolkonak beldesine taşındığı belirtildi.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan haberde, durumun Gürpınarlıların 7 Haziran seçimlerinde oy kullanmak için seçmen kütüklerini kontrol ettikleri esnada fark edildiği belirtildi.

Gürpınar İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak ikametgahlarını ilçeye geri alan 700 kişi, 7 Haziran seçimlerinde oylarını Gürpınar’da değil de Niksar’da kullanmaları gerekecek. Ekonomik durumlarından dolayı Tokat’a gidemeyeceklerini belirten mahalle sakinleri, ikametgahlarının kendilerinden habersiz taşınmasından dolayı suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Gürpınarlılar, mağduriyet ilişkin yaklaşık bir ay önce suç duyurusunda bulunmalarına rağmen kendisine olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevabın verilmediğini söyledi.

    :

    :

    :

    :

    "Van'da 700 seçmen, seçim dışı bırakıldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete