Erdoğan: Benim Zerdüştle işim olmaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Müslümanız. Birileri Zerdüşt olabilir. O ayrı mesele. Benim Zerdüşt’le işim olmaz" dedi.
Erdoğan, Hakkari-Yüksekova Havalimanı'nın Açılış Töreni'nde konuşuyor. 

Törende bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu da Erdoğan'dan önce bir konuşma yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sevgili Hakkarililer, Yüksekova'nın saygı değer güzel insanları, Çukurcalı, Şemdinlili kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 

"BU HAVALİMAINDA 99 KERE SALDIRI OLDU"

Hakkari için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Bu açılış 2 yıl ertelendi. 99 kere buraya saldırı oldu. İş makinaları yakıldı, müteahhitler tehdit edildi. 2 yıl önce açmamız gereken bu havalimanını bu yüzden açamadık. Buna rağmen kararlı ve azimliydik çünkü Hakkarili kardeşlerimiz de insanca yaşamanın mutluluğuna erecek.

"HAKKARİLİ KARDEŞİM NEDEN 4 SAAT YOL TEPSİN"

 Hakkarili kardeşim niye 4 saat yol tepip Van'dan uçağa binsin. Yüksekova merkeze 5 km, Hakkari merkeze 65 km mesafeye yaptık havaalanımızı. Bu havaalanından Türkiye'nin ve dünyanın heryerine gidilebilecek. Hakkari'ye giderken de binecek uçağa birkaç saat içerisinde evde olacak.

"BİZİM KÜRT KARDEŞLERİMİZİ SEVMEMİZİN NEDENİ?"

 Kardeşlerim bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Biz Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için değil, beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyoruz.

Bizde ayrım yok. Bizde üstünlük Kürtlük, Türklükle mi kim Allah'a daha yakınsa o üstündür. Bu ölçüyle hareket ediyoruz. Biz Müslümanız. Birileri Zerdüşt olabilir. O ayrı mesele. Benim Zerdüşt’le işim olmaz. Havalimanının yapılmasını engellemeye çalışmak Hakkarililiye ihanettir.

Kaynak: T24

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan: Benim Zerdüştle işim olmaz!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete