Demirtaş’tan Kazlıçeşme mitingi açıklaması

Selahattin Demirtaş "Aynı gün aynı saatte 1 kilometre ötede Yenikapı'da Cumhurbaşkanı ve Başbakan miting yapacak. Bize başka yerde yap diyorlar" diyerek tepki gösterdi.
Antalya’da partisinin Seyhan Caddesi üzerinde düzenlendiği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, zorlu bir seçim döneminde, sonuçları sadece Türkiye için Ortadoğu ve Dünyada domino etkisi yaratacak bir seçime hazırlandıklarını söyledi.

Seçimlerde tercihin sadece partiler arasında olmayacağını ya özgür bir yaşam ya da ‘bir diktatörün, kibirli bir tek adamın zulmü altınca kölece bir yaşam’ tercihinin yapılacağını savunan Demirtaş, “Bakmayın ‘İleri demokrasi’ demiş olmalarına bizler ülkeyi oluşturan bütün farklı kimlikler, inançlar her birimiz ortak anavatanda, ülkemizde, devletten korkmadan birbirimizden korkmadan yaşamak istiyoruz.

Bunu ancak yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasayla sağlayabiliriz. Kenan Evren’in darbe anayasası cuntanın bize bela ettiği, bütün Türkiye’ye kan kusturan darbe kültürünü ve onun kırıntılarını temizlemeden Türkiye yoluna devam edemez” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş’tan Kazlıçeşme mitingi açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete