TOKİ, cami kurma derneği mi?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)nin hesaplarının denetlendiği Meclis Komisyonu'nda, TOKİ projelerinin, siyasi amaçla kullanıldığı iddiaları gündeme geldi. Komisyonun CHP'li üyesi Turgay Develi, ayrımcılık yaptığını söylediği TOKİ'yi konut yaparken sadece AKP'nin seçmen kitlesini hedef almakla suçladı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL 

TOKİ, EVLERİ KİME YAPIYOR?

TOKİ tartışması Meclis KİT Komisyonu'nun dünkü toplantısında yaşandı. TOKİ hesaplarının denetlendiği toplantıda muhalefet,  dar gelirli vatandaşa konut yapma hedefinden şaşıldığı, sadece 'oy kaygısı' ile hareket edildiği eleştirisi getirdi. 

CHP'Lİ DEVELİ: ”TOKİ, CAMİ KURMA VE YAŞATMA DERNEĞİ'NE DÖNÜŞMÜŞ!"

TOKİ'nin bir devlet kurumu olmasına rağmen 'majestelerinin' talimatlarını yerine getiren bir kuruma dönüşmüş olduğunu öne süren CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, kurumun kötü yönetildiğini ve ayrımcılık yaptığını öne sürdü. 

"BU ÜLKEDE SADECE SÜNNİLER YAŞAMIYOR!"

”TOKİ, cami kurma ve yaşatma derneğine dönüşmüş. Talep üzerine 88 cami yapılmış. Çok güzel, ihtiyaç varsa yapılsın ama bu ülkede sadece Sünniler yaşamıyor, Aleviler de yaşıyor. Şafiler de yaşıyor, başka kültürler de yaşıyor. Onların talepleri neden yerine getirilmiyor?" diyen Develi, TOKİ projelerinin yapıldığı illerin seçmen sayısına da dikkat çekti. 

TOKİ, AKP'Lİ SEÇMENE Mİ ÇALIŞIYOR?

"Aydın'da, Antalya'da, Muğla'da, Çanakkale'de, Zonguldak'ta hiç yoksul yokmuş gibi , hiç konuta ihtiyacı olan alt gelir grubu yokmuş gibi davranılıyor" diyen Develi, komisyona dikkat çeken bir bilgi de verdi. 

AYDIN'A1348, YOZGAT'A 5200 KONUT YAPILMIŞ

"1,5 milyon seçmeni olan; Aydın'da 1348, Antalya'da 3400, 650 bin seçmeni olan Muğla'da 1789, 82 bin seçmeni olan Çanakkale'de 2800, 60 bin seçmeni olan Zonguldak'ta 2064, dar gelirli için konut yapılmış" diyen Develi, CHP'nin güçlü olduğu bölgelerde TOKİ'nin yoksul vatandaşı göz ardı ettiğini ima etti. 

AKP'NİN GÜÇLÜ OLDUĞU İLLERDEN ÖRNEK VERDİ

"Ama 25 bin ortalama seçmen üzerinden Yozgat'ta 5200, Çankırı'da 43 bin seçmen üzerinden 3500, Düzce'de 85 bin seçmene 5700 konut yapmışsınız. Yani AKP'nin siyasi organizasyonunun bir parçası gibi. Hepimizin ortak parası ile kendi seçim yatırımınızı yapmışsınız" diye konuştu. 

"DİN TİCARETİ" TARTIŞMASI KOMSİYONU GERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı açıklamalarını da hatırlatan Develi, Erdoğan'ın açıklamaları ile toplumu böldüğünü söyledi. "Ne diyor miting meydanlarına çıktığında? 'Ben Türk'ü, Kürt'ü, Alevi olduğu için değil, Sünni olduğu için değil yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyorum' diyor değil mi? Yanlışlık şu: insan olmak önemli, Alevi olmak, Kürt olmak değil. Sayın Cumhurbaşkanı ulus devleti, alt kimliklere bölerek, İslam'ın üst birleştiriciliğini hedefliyor" değerlendirmesi yapan CHP Adana Milletvekili'nin bu sözleri, komisyonda gerginlik yarattı. 

Develi, Başbakan Davutoğlu'nun da aynı tavrı sürdüğünü öne sürüp, "Sayın Başbakan Hacı Bektaş'a gitti, işte onların sayesinde siz oy alıp, gelip, buralara oturuyorsunuz. Kendi kişisel, bireysel birikimlerinizde değil, dinle , din ticaretiyle..."  dediği anda ise AKP'li Mustafa Bilici ve Osman Aşkın Bak, tepki gösterdi... 

Bir süre devam eden karşılıklı atışmanın ardından AKP'liler, özür dinlenmesini istedi. Kişisel olarak kimseyi hedef almadığını belirten Develi de verilen aranın ardından özür diledi. Toplantı daha sonra devam etti. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "TOKİ, cami kurma derneği mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ