Muharrem İnce: Esad'ı gönderip Şam'da namaz kılacaklardı...

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Erdoğan'ın U dönüşüne göndermede bulundu.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP'nin Suriye politikasının gelecekte Suriye'de Türkiye’ye düşman nesillerin yetişmesine sebep olacağını savunurken, “Halkın düşman bildiği bir ülkeye, hiçbir yönetim, kolay kolay barışçı politika izleyemez. Türkiye’nin Suriye politikasının en büyük faturası bu oldu. Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun bu ülkeye yaptığı kötülüklerin ilki Türkiye’de ki kutuplaşma ise ikincisi Suriye politikasıdır” dedi.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan İnce, “Putin'le görüştükten bin gün sonra bayram namazı çıkışında ‘Esed ile gidilme gibi bir şey olabilir’ dedi. “3 saatte Şam'a gidecekler, Esad gidecek, Emevi camisinde namaz kılacaklardı. Şimdi ‘geçiş süreci Esad’la olabilir’ noktasına geldiler” ifadelerini takipçileriyle paylaşan İnce şunları kaydetti:

“Putin, Tayyip Erdoğan’a bizim yıllardır anlatamadıklarımızı anlatmış görünüyor! Bu yanlış politikanın bedeli; 350 bin insanın ölümü, milyonlarca insanın ülkesini terk etmesi, Ege ve Akdeniz’de sayısız insanın ölümü oldu. Komşu ülkenin halkının yüzde 70’nin Türkiye’ye düşman gözüyle bakmasına neden olundu. Cemal Paşa’nın 1915 yılında Arap ileri gelenlerini idam ettirmesi, yıllarca Suriye’nin Türkiye düşmanlığının vazgeçilmez propagandası oldu. AKP'nin bugünkü Suriye politikası gelecekte Suriye'de Türkiye’ye düşman nesillerin yetişmesine sebep olacak. Ülkeler arasındaki barışın temeli halklar arasındaki barıştır. Halkın düşman bildiği bir ülkeye, hiçbir yönetim, kolay kolay barışçı politika izleyemez. Türkiye’nin Suriye politikasının en büyük faturası bu oldu. Türkiye bu faturayı uzun yıllar ödemek zorunda kalacak. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Davutoğlu’nun bu ülkeye yaptığı kötülüklerin ilki Türkiye’de ki kutuplaşma ise ikincisi Suriye politikasıdır.

    :

    :

    :

    :

    "Muharrem İnce: Esad'ı gönderip Şam'da namaz kılacaklardı..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete