Muhalefet TÜBİTAK'a ateş püskürdü

TÜBİTAK skandalına muhalefet yorumu: "AKP, "His Bakanlığı" kursun..."
KARŞI GAZETE | ANKARA

Gaziantep'te bir mahkemeden gelen delil inceleme talebini "uzman eleman" bulunmadığı gerekçesiyle geri çevirmek zorunda kalan  TÜBİTAK'a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi, muhalefetin diline düştü. TÜBİTAK'ın AKP döneminde giderek bilimsellikten uzaklaştığını savunan muhalefet,  Hükümet'in yönetim anlayışını topa tuttu. 

Karşı Gazete'nin yaşanan duruma ilişkin sorularını Meclis'te yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'in ortak noktaya değinmesi dikkat çekti. 

Her iki isim de  rüşvet ve yolsuzluk iddiaları konuşulurken internete düşen ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları için "hissettim, o kayıtlar montaj" diyen  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı hatırlattı. 

TÜBİTAK'ın Bakan Işık'a bağlı olduğunu vurgulayan siyasiler TÜBİTAK'ta yaşanan olay için bakın ne dedi?

VURAL: "AKP, HİS BAKANLIĞI KURSUN"

Oktay Vural- MHP Grup Başkanvekili: 
"Rezalet. Bunu astrolojiden sorumlu Bakan'a sormak lazım. TÜBİTAK'ta teknolojiye, bilime, ilme  gerek de yok... Sayın Bakan her şeyi hisleri ile çözüyor. Bu tür  talepleri de hisleri ile çözsün. Artık sayın Bakan'a 'bu konuyla ilgili hisleriniz ne?' diye sorsunlar daha iyi olur. 

Artık Türkiye'nin kurumları içten çökertilmiş durumda...

Yargı, paralel ya da AK yargı adı altında tarafsız ve bağımsızlıktan uzaklaştı. TSK'nın tamamı darbeci olarak nitelendirdi. Polis Teşkilatı'nın içinde bulunduğu yapılanmayı,  

İç Güvenlik Paketi ile Jandarma'yı ortadan kaldırma, polisleri siyasileştirme çabalarını hepsini dikkate alın...

TÜBİTAK'ta da 'montaj, dublaj' demek için kurumun içini boşalttılar. Artık liyakat ve kurumlara güven kalmadı. TÜBİTAK'I kapatsınlar, onun yerine 'hisli Bakan, his Bakanı' gereken cevapları verebilir."

GÜNEŞ: ”IŞIK'A SÖYLESELERDİ O HİSSEDERDİ"

Hurşit Güneş- CHP Grup Başkanvekili:
 
"Fikri Işık'a söyleselerdi... O hissederdi ... 'Bizde öyle bir eleman yok ama bağlı bulunduğumuz Bakan var, ona gönderin flash diski, o hisseder' derlerdi... 

Işık, daha önce de 'döviz artışı, vatandaşa etki etmez' demişti... Öyle hissetmişti... Herhalde evine yürüyerek gidip geliyor... Benzin fiyatı da halkı etkilemezmiş... Teknolojik konuları böyle  hissederek çözerseniz, döviz kurunun da halkı etkilemediğini düşünürsünüz tabii..."

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Muhalefet TÜBİTAK'a ateş püskürdü" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ