'Lan' krizi Erdoğan'ın ilk vakası değil!

Erdoğan 'lan' mı dedi 'yav' mı dedi tartışmaları, Twitter'ı karıştırırken, akıllara Erdoğan'ın daha önce sarfettiği sözler geldi.
KARŞI GAZETE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kaç-Ak Saray'da yaptığı konuşma sosyal medya gündemini sarstı.

Erdoğan'ın Ağrı olayları için HDP'nin yaptığı açıklamalara ilişkin, "Yaralı askerleri HDP'lilerin taşıdığı yalan, lan/yav siz kendinizi ne zannediyorsunuz?" çıkışı çok konuşulanlar arasına girdi. Erdoğan'ın üslubu bir kez daha tartışma konusu oldu.

'LAN' MI DEDİ? 'YAV' MI DEDİ?

Ak Troller olarak bilinen AKP yanlısı Twitter hesapları da bu çıkışı, Erdoğan'ın 'lan' değil, 'ya' dediğini söyleyerek savunmaya geçti. Muhalif isimler ise Erdoğan'ın 'lan' dediği görüşünü savundu.

İLK KRİZ DEĞİL... DAHA ÖNCE DE 'İSRAİL DÖLÜ' KRİZİ YAŞANMIŞTI...

Erdoğan'ın daha önce de yine kurduğu bir cümle ortalığı ayağa kaldırmıştı. 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciası sonrası, bölgeye ziyarette bulunan Erdoğan, halkın kendisine gösterdiği yoğun tepki arasında tepkilerin geldiği bir markete doğru yönelmişti. Kendisini eleştiren vatandaşa, korumaların itiş kakışları arasında "Ne kaçıyorsun lan İsrail dölü?" diye seslenen Erdoğan'ın bu çıkışı, yine Ak Troller ve yandaş medya tarafından, "Ne kaçıyorsun, istifa et diyordun" dediği iddia edilerek savunulmuştu.



MİKROFON AÇIKKEN DE SÖYLEMİŞTİ...

Erdoğan, başbakanlığı döneminde Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun hizmete açılması töreninde konuşmasının sonunda yaptığı anonsun ardından bir görevli yanına yaklaştı ve bir uyarıda bulundu. Bu diyalog üzerine çileden çıkan Erdoğan, mikrofonun açık olduğunu fark etmeyerek "Beni küfür ettireceksiniz" diyerek çıkışmıştı.



karsigazete.com

    :

    :

    :

    :

    "'Lan' krizi Erdoğan'ın ilk vakası değil!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ