​Muhalefet internet yasasına ateş püskürdü

Torba yasa içinde TBMM'den geçirilerek Başbakan ve bakanlara, istedikleri internet sitesini kapatma yetkisi veren internet yasasına muhalefet çok sert tepki gösterdi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP'nin daha önce Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü ve iptal edilen yasanın "arkadan dolanarak" yeniden çıkarıldığını vurgulayarak, "Bunu da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise yasayı "Kes ulan, interneti kes yasası" olarak nitelendirdi. Vural, "Türkiye diktatörlüğe gidiyor. Türkiye tek adamcı, bürokratik oligarşi yapısına dönüşüyor" dedi.

LEVENT GÖK: İKTİDAR DAYATMA İÇİNDE

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, iktidarın internet yasasının iptal edilmesine rağmen yeniden TBMM'den geçirmesini "dayatma" olarak nitelendirerek,  şöyle konuştu;

"İktidar partisi hukuktan da ders almadan bir dayatma içerisindedir. Daha önce TİB Başkanı'na da yasayla böyle bir yetki vermişlerdi. Ancak TİB Başkanı'na verilen yetki, CHP'nin yaptığı başvuru üzerine, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının gerekçesinde, idareye böyle bir yetkinin verilmeyeceği açık şekilde ifade edilmişti. Ancak şimdi de Başbakan ve bakanlara bu yetkiyi vererek, Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasa'ya aykırı bulduğu konuyu yeniden yasalaştırmış oldular."

    :

    :

    :

    :

    "​Muhalefet internet yasasına ateş püskürdü" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ