​Hayallerimizi Sneijder çaldı

Türkiye, Hollanda deplasmanında Sneijder'in son dakikada attığı golle galibiyeti kaçırarak büyük fırsat tepti.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda oynanan kritik maçta Türkiye, deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı.


Karşılaşmaya savunma güvenliğini ön planda tutarak başlayan milliler, Hollanda’nın orta alanda top yapmasına izin verdi. Hızlı hücumlarla pozisyon bulmaya çalışan Türkiye, 20 dakikadan sonra istediğini elde etmeye başladı. Maçın ilk ciddi atağında Caner Erkin’in taşıdığı topta ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz’ın vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. Golcü futbolcu 37. dakikada bu kez affetmedi. Ceza sahası içinde aldığı topu kaleye paralel süren ve iki savunmacıyı ekarte eden Burak Yılmaz, Türkiye’nin Hollanda’ya attığı son golün sahibi Hakan şükür’ün, Leeds United’a attığı golü andıran bir golle Türkiye’yi öne geçirdi. İlk yarı 1-0 millilerin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda riskleri alan Guus Hiddink, önce orta sahayı hücuma daha dönük bir oyuncu ile takviye etti. Bununla da yetinmeyen kurt hoca, ikinci santraforu da oyuna sokarak tüm hatları ile saldırmaya başladı. Ancak şişirme toplar dışında başka şansı kalmayan Hollanda karşısında muhteşem bir savunma yapan Hakan Balta, Serdar Aziz ikilisi rakibe pozisyon şansı vermedi. Karşılaşmada sakatlık geçiren Serdar Aziz’nin yerine giren Ersan Gülüm de hava toplarında etkinliğimizi devam ettirince Hollanda aradığı golü bir türlü bulamadı.

Büyük heyecana sahne olan karşılaşmanın son dakikalarında Hollanda tüm hatları ile saldırmaya başladı. Ceza sahasında oldukça kalabalık bir şekilde giren ‘Portakallar’, uzatma dakikalarında Wesley Sneijder ile beraberliği sağladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele berabere sona erdi.

Bu sonuçla puanını 5’e yükselten Türkiye 4. sırada kaldı. Puanını 7’ye çıkartan Hollanda ise 3. sırada yer aldı.

    :

    :

    :

    :

    "​Hayallerimizi Sneijder çaldı" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ