close

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Havuz medyasından Yenişafak gazetesinde çıkan "Sade hayat Saray mutfağında" başlıklı haber okuyanları gülmekten kırdı geçirdi.
KARŞI GAZETE

Havuz medyası yine güldürdü...

Bugün Yenişafak gazetesinde çıkan 'Sade hayat Saray mutfağında' başlıklı haberde; "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın mutfağı oldukça mütevazı. Anadolu'nun geleneksel mutfağından farkı neredeyse yok. Emine Erdoğan limon ve elma kabuklarını ziyan etmiyor onlardan sirke kurduruyor. Evde ayrıca bol bol Rize'nin beyaz çayı içiliyor." yazıyor.

BİRBİRİNE ZIT KELİMELER YAN YANA: SARAY VE SADE HAYAT

Şimdi bu haberin başlığını okuyunca zaten yüzlerde hemen bir gülümseme oluşuyor. Çünkü haberin başlığında 'Sade hayat' sözcükleri geçiyor.

Oysa Saray denilince akıllara ilk olarak, 10 bin TL değerinde altından tuvaletler, bin TL değerinde altın varaklı bardaklar, gösterişli halılar, binlerce euro değerinde ağaç fidanları, yüksek teknolojili güvenlik sistemine harcanan 50 milyon TL, metrekaresinin 9 bin Euro civarında olduğu söylenen 4.5 santim kalınlığındaki özel camlar, bir aylık elektrik faturasının 1 milyon 150 bin lira civarında olduğu gibi şeyler sıralanıyor ve maliyet olarak 1 milyar 370 milyon denen taş duvarlar geliyor.

KİLOSU 15 BİN DOLAR OLAN ÇAY, SADE OLARAK GÖRÜLÜYOR

Neyse biz gelelim Havuz Medyası'nın haberine.

Haberde Emine Hanım'ın limon ve elma kabuklarını dahi ziyan etmediği onlardan sirke yaptırdığı söyleniyor. Ancak bu ne tasarruftur ki, sirkenin litresi zaten 2-3 lira bununla övünmeye değer mi?

Haberde ayrıca 'Evde ayrıca bol bol Rize'nin beyaz çayı içiliyor' deniyor. Bu ne tasarruftur ki beyaz çayın kilosu 15 bin dolar.

BİRÇOK VATANDAŞ BU SADE YAŞAMIN YANINDAN DAHİ GEÇEMİYOR

Haberde 'sofralar çok sade' deniliyor hatta 'yiyeceklerin besin değerine de dikkat ediliyor' yazıyor.

Bi sormak lazım doğal dometes diye pazarlarda satılan dometesin kilosu 20-25 lira, acaba kaç vatandaş bu doğal ürünlerden alıp sofralarına koyabiliyor.

'Ceviz, badem, yer fıstığı gibi kavrulmamış (çiğ) kuru yemişler sofrada oluyor' yazmışlar. Cevizin kilosu 50 lira civarı, bademin kilosu 80 lira civarında bi sormak lazım o 'çok sade' denilen sofralarda bulunan bu kuru yemişler kaç vatandaşın sofrasını süslüyor.

EY TÜRKİYE, FAZLA MANGONUZU ATMAYIN KURUTUN

Emine Erdoğan kendi mutfaklarında meyveler fazlaysa kurutarak sakladıklarını söylemiş ve 'fazla mangoyu atmayın siz de kurutun' demiş. 75 milyonluk Türkiye'de acaba kaç kişinin sofrasında fazla mango bulunur diye akıllara bir soru dahi gelmiyor.

Haberde özetle yazanlar bunlar. Haber okunduğunda ağzımıza gelen 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' sözlerini söylemekten kendimizi alamıyoruz.

Havuz'un "Sade hayat Saray mutfağında" başlıklı haberini okumak için tıklayınız...

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ