AKP'nin İzmir planı!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olmasıyla seçim stratejisini buna göre kurmaya çalışan AKP'nin planları deşifre oluyor.
İzmir milletvekilli adayları belirlenirken Davutoğlu ile seçim stratejisi konusunda görüşen AKPİzmir İl Başkanı Bülent Delican, perşembe gününün son saatinde Davutoğlu ile konuştu.

Yaklaşık bir saat süren ikili görüşmede, İzmir'in demografik yapısını, tercihlerini, eğilimlerini anlatan Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran genel seçimleri öncesinde İzmir'e gelip Başbakanlık Ofisi'ni açacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA BÜYÜK OYUN

AKP kulislerinden edinilen bilgiye göre İzmir'de seçim stratejisi göçmen oyların üzerine kurulacak. Muhaliflerinin de kullandığı "Dersimli Kemal" söylemleri İzmir'de yüksek sesle dillendirilecek. İzmir'de çok sayıda olan göçmen oylarını alabilmek için birkaç aday seçilebilir sırada yer alacak.

HDP'ye karşı da Doğu kökenli, muhafazakar, siyasi yönden yıpranmamış bir isim bulunacak. Bakırçay ve Menderes havzalarının yapısı gözününe alınarak, bölgeye uygun adaylar çıkarılacak.

O SÖZLER İÇİN ÖNLEM ALACAK

AKP, CHP içindeki kutuplaşmalar üzerine de politika geliştirecek. AKP, CHP'nin "gavur İzmir" söylemlerine karşı önlem alacak. Seçim söylemlerinde ideoloji yerine 'hizmet siyaseti'ni ön plana alacak.

2011 genel seçimlerinde ve 2009 yerel seçimlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile başlatılan "hizmet siyaseti" söylemi pekiştirilecek. Yıldırım, 2015 genel seçimlerinde de "İzmir milletvekili" olarak sahaya inecek.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin İzmir planı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ