Kılıçdaroğlu gözyaşlarına zor hakim oldu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da partililere yaptığı konuşmada yaşadığı zorlukları anlatırken gözyaşlarına zor hakim oldu.
İşte Kılıçdaroğlu'nun o konuşması...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatının anlatıldığı "Anadolu'nun Kemal'i,Türkiye'nin Başbakanı" belgeselinin gösterimini izledi. 

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen belgesel gösteriminde çok sayıda partili de katıldı.İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen belgesel gösteriminin ardından bir konuşma yapan CHP liderinin sesi titredi. Kılıçdaroğlu, gözyaşlarına zor hakim oldu.


HAYATINI ANLATTI: BABAM İLKOKUL MEZUNU

Hayatına dair anektodlar anlatan Kılıçdaroğlu, babasından, annesinden, köyünden bahsetti. CHP lideri, "Bir hedefim var. Bir hayal de diyebilirsiniz.

Neden biz 3. sınıf demokrasiye razı oluyoruz. Bizim hedefimiz bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getirmek. Sorunları aşabiliriz.

Babam ve dedem beraber Nazimiye'ye geliyorlar. Caddede yürürken bir zil çalıyor, bir kapıdan bir sürü çocuk dışarıya fırlıyor.

Babam dedeme dönüp bunlar kimin çocukları diye soruyor. Dedem burası ev değil, okul diyor. Babam 'bem de okula gitmek istiyorum' diyor. Dedem göndermek istemiyor. Babam 'beni okula göndermezseniz yemek yemem' deyip direniyor. Babamın yaşı büyük diye almıyorlar. Mahkeme kararı ile yaşını küçültüp okula kaydını yaptırıyorlar. İlkokul mezunu zaten."
dedi.

SESİ TİTREDİ, GÖZLERİ DOLDU

Kılıçdaroğlu bu sözlerin ardından kurduğu cümlede duygusal anlar yaşadı "Annem de, ablam da okuma yazma bilmez." diyen CHP liderinin "Ama ben bu ülke için pırıl pırıl 3 çocuk yetiştirdim." derken sesi titredi, gözleri doldu. Kılıçdaroğlu gözyaşlarına zor hakim oldu.

MEKTUBUN ALTINDA BİR CÜMLE YAZDIM…

Babamın 7 çocuğuna birden ayakkabı aldığını hiç hatırlamıyorum. Babamızla çok fazla muhatap olmazdık. Bir derdimiz varsa annemize söylerdik. Üniversiteye geldik. Herkesin pardesüsü vardı, benim yoktu. Babama yazıyorum mektubu aile için. Mektubun altına bir cümle yazdım: Pardesüm olsa iyi olurdu…

Kaynak: Haberler

 

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu gözyaşlarına zor hakim oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ