Demirtaş'tan Erdoğan'a 'fatura' iadesi

Erdoğan’a yönelik, “Seni başkan yaptırmayacağız” sözleri nedeniyle çözüm sürecini sabote etmekle suçlanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan sert açıklamalar...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik, “Seni başkan yaptırmayacağız” sözleri nedeniyle çözüm sürecini sabote etmekle suçlanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bir ülkenin barışı bir adamın psikolojisine bağlı hale gelmiş. Vay halimize. Cumhurbaşkanı, psikolojisini bozduk diye süreci engellemiş oldu. Sarayın barışa ihtiyacı yok” dedi.

"ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA MI DİKTA REJİMİ Mİ?"

Partisinin il eşbaşkanları toplantısında konuşan Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde “Yeni bir özgürlükçü anayasayla mı yoksa başkanlık sistemi dedikleri dikta rejimiyle mi buluşacağız” seçeneklerinin oylanacağını savundu. Demirtaş, HDP’lileri partiler arası düşmanlık dili kullanılarak oluşturulmak ortama karşı uyardı.

HANGİ ADIMI ATMAK İSTEDİNİZ DE BİZ ENGEL OLDUK?

Hükümetin, Erdoğan’ın İzleme Heyeti’ni ve Dolmabahçe mutabakatını doğru bulmadığına ilişkin sözlerinin ardından‘beklemeye alınan’ çözüm sürecinde gelinen noktanın faturasını kestiği isimlerden biri olan HDP Eş Genel Başkanı, “Hiçbir adım atmayan iktidar çözüm sürecini biz tıkamışız gibi açıklamalar yapıyor. Hangi adımı atmak istediniz de biz engel olduk?” diye sordu.

CUMHURBAŞKANI, PSİKOLOJİSİNİ BOZDUK DİYE SÜRECİ ENGELLEDİ

Demirtaş şöyle devam etti: “Bir ülkenin barışı bir adamın psikolojisine bağlı hale gelmiş. Vay halimize. Barış olacaksa ortak sahiplenmemizle olmalı. Cumhurbaşkanı, psikolojisini bozduk diye süreci engellemiş oldu. Barış ancak HDPnin büyümesiyle gelecek. Sarayın barışa ihtiyacı yok.”

SEÇİM KAMPANYASINDA BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE...

Erdoğan’ın sarayda devlet için de tek kişilik ayrı bir devlet kurduğunu, özerkliğini ilan ettiğini savunan Demirtaş partililere, “Seçim kampanyasında başımıza bir şey gelirse, bu gemi limana ulaştırılacak. Benimle uğraşmaları canınızı sıkmasın” diye seslendi.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş'tan Erdoğan'a 'fatura' iadesi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ