​MHP'den Haşim Kılıç'a yanıt

MHP Genel Merkezi Avukatı Bulut, Haşim Kılıç’ın ilkin Tosya ve Gemerek mahkemeleri tarafından alınan tedbir Kararlarını “komik” olarak değerlendirmesine yanıt verdi
MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, Haşim Kılıç’ın ilkin Tosya ve Gemerek mahkemeleri tarafından alınan tedbir Kararlarını “komik” olarak değerlendirmesine, “Sayın Haşim Kılıç’ın tek bir satırını bile okumadan mahkeme kararları hakkında yorum yapmış olması, başkaca kaygıların gölgesinde sergilemiş olduğu bir aceleciliktir” diye tepki gösterdi.

MHP Genel Merkez Avukatı Bulut, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından verilen tedbir kararlarını “hukuksuz ve komik” olarak değerlendirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kılıç’ın bu açıklamayı ilgili mahkeme kararlarını henüz okumadan, karar metinlerinin henüz yayınlanmadığı bir zamanda yapmış olmasının konunun “talihsiz” kısmı olduğuna dikkati çeken Bulut, “Uzun zaman Anayasa Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığını yürüten Sayın Haşim Kılıç’ın, içeriğine vakıf olmadığı bir mahkeme dosyası ve devam eden yargı süreci hakkında yorumda bulunmasının etik olmadığını bildiği muhakkaktır. Sayın Haşim Kılıç’ın tek bir satırını bile okumadan mahkeme kararları hakkında yorum yapmış olması, başkaca kaygıların gölgesinde sergilemiş olduğu bir aceleciliktir. Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Sayın Haşim Kılıç’ın uzun yıllara sarih devlet hizmetine duyulan saygı nedeniyle, aşağıdaki hukuki izahat kaleme alınmıştır ve kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Kılıç’ın eski bir yüksek mahkeme başkanı sıfatıyla ve mahkeme dosyaları hakkında bilgi sahibi olmaksızın yaptığı özensiz açıklamanın devam eden yargısal süreç karşısında hukuki bir kıymeti bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bulut, bir ilk derece mahkemesi kararının, bir başka ilk derece mahkemesi tarafından denetlenmesinin söz konusu olmadığınu, asliye hukuk mahkemeleri tarafından yapılanın kararın “Kesinleşmeden uygulanamayacağının tespiti” ve durdurulması olduğunu belirtti.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​MHP'den Haşim Kılıç'a yanıt" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete