Günün Videosu

​Erdoğan'dan "Davutoğlu" açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.
Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

İstanbul'un manevi fethi süreci 1453'te nihayete ulaştı.

29 Mayıs'ta Yenikapı çok farklı. İnşaallah İstanbullular fethi bu sene daha farklı kutlayacağız.

AB'YE VİZE CEVABI

Şu an AB, vize için terörle mücadele yasasını değiştirin diyor. Teröristlere çadır kurduracaksın, bize de vize şartı süreceksin. Hadi bakalım, biz yolumuza gidiyoruz sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onunla anlaş.

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Şu günlerde belli sıkıntılar yaşanıyor. Birliği daha da güçlendrmemiz lazım. AK Parti kongre kararı aldı. Sayın Başbakan da aday olmayacağını açıkladı. Bu kararların hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Başbakana hizmetler için şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum. Ben de uzun yıllar birlikte çalıştığım Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum.

Bu tür makamlar bayrak yarışıdır. Ben de Gül'den almıştım. 40 yıllık dava arkadaşlarımın içinde olduğu bu partiyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız etti.

Her değişim yeni bir heyecan getirir.

ŞİMDİDEN GEZİ KIŞKIRTMASINA BAŞLADI

Hemen başladılar, ekonomide ne olacak? 2008'de de yaptılar. Ben teğet geçer dedim. Geçti mi? Geçti.

Boşuna davul zurna çalmayın. Bize eğilmek yaraşmaz, sadece Rabbimiz'in huzurunda rükuda eğiliriz.

Gezi olayları, 17-25 aralık ne oldu? Brezilya'da da yaptılar noldu? Tencere tava, aynı hava.

CUMHURBAŞKANI SAYESİNDE ÜLKE YÖNETİMİNDE BOŞLUK OLMUYOR"

Bugünkü Türkiye dünün rotasız Türkiye’si değil. Türkiye’nin önünde 2020 hedefleri gibi kapsamlı ve heyecan verici bir yol haritası var. Milletimiz doğrudan kendi oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanı sayesinde, ülke yönetiminde herhangi bir boşluk olmadığını, olmayacağını çok iyi biliyor. Esasen benim başkanlık sistemini gündeme getirmemenin sebebi budur.

Bilhassa 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü cumhurbaşkanlığı sayesinde geçilmesi milletimizin memnuniyetini daha da artırmıştır.

"DÖNÜŞ YOK"

Geldiğiniz noktadan geriye dönüş yoktur. Yeni anayasanın diğer ihtiyaçlarla birlikte, bu yönetim tarzının kurumsallaştırılmasıyla sağlanacak şekilde hazırlanacağına inanıyorum. Buradan bir kez daha açıkça ifade ediyorum. Yeni anayasa meselesi Tayyip Erdoğan’ın şahsi meselesi değildir. Başkanlık Erdoğan’ın kişisel talebi değildir.  

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan'dan "Davutoğlu" açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete